Иван Кръстев: БСП сигнализират, че се разграничават от европейските социалисти

  • 15 април 2019 08:38

  • 773
  • 3
Иван Кръстев: БСП сигнализират, че се разграничават от европейските социалисти
© Кадър - БТВ

Първоначалното изваждане на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на от евролистата беше сигнал, че БСП се разграничават от европейските социалисти.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политологът Иван Кръстев, който коментира листата на БСП за евроизборите. Лидерът на ПЕС все пак ще бъде в листата – на пето място. Това реши Националният съвет на партията вчера след инфарктен пленум и тайно гласуване. "Чуха се гласове, че БСП иска да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази стратегия за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че БСП би могла да спечели тези гласове. Г-н Енчев, който е известен критик на ЕС, е в листата”, коментира политологът.

Той допълни, че евентуално излизане на БСП от евросемейството на социалистите ще доведе до изолация за цялата страна. Във връзка с „Апартамент гейт” и влиянието му върху евроизборите през май, Иван Кръстев направи препратка към подобен скандал във Великобритания през 2009 г. "Той беше свързан с това, как депутатите са  използвали парите, които им се дават за кампания. Част от тях бяха използвали сумите, за да направят ремонт в къщите си, други за нов телевизор. Резултатът – толкова силно недоверие към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Великобритания тръгна към брекзит", заяви Кръстев.

Политологът заяви, че хората са били допълнително подразнени от факта, че замесените в скандала са обяснявали, че няма проблем. "Цялата тази арогантност на политиците доведе до това, че  дори някой от тях да е прав в аргументите, които излага – никой не иска да го чуе. Основното на „Апартамент гейт” е, че заради бързата реакция на премиера Борисов, още не е ясно какво хората ще чуят. Апартаментът, колата са видими неща, които всеки човек може да си представи и те много повече дразнят хората, отколкото абстрактната търговия с влияние”, допълни политологът.

Иван Кръстев заяви, че според социологическите проучвания, се очаква оспорвана борба между ГЕРБ и БСП на изборите за Европейски парламент.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
773 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пурко

2019.04.15 | 10:45

3

"Апартаментът, колата са видими неща, които всеки човек може да си представи и те много повече дразнят хората, отколкото абстрактната търговия с влияние”, допълни политологът."...И това е верно , но основното е че, българина беше научен да не мисли-партията майка БКП мислеше вместо него ,да не е предприемчив-трябваше само да изпълнява директивите на ЦК на БКП...Врезултат поколения българи отраснаха готованци чакащи на системата "мой човек-наш човек" и основно да гледа в канчето на другия вместо да се погрижи за своето. Докато този комунистически навик не бъде изкоренен така ще е. Равенството което проповядваха и проповядват и днес соцкомунягите няма нищо общо със сиромахомилството.То е само пред Свети Петър...като и там не е съвсем сиг

Умник Гюро

2019.04.15 | 10:28

2

В списъка липсват имената на Бенчо Бенчев, неговият съветник Митю Очите, Баневи, Ветко Арабаджийски, Миню Стайков, Гергов и много други видни комунистически приватизатори и борци за финансова справедливост!

2019.04.15 | 08:47

1

Да накажем БСП като не гласуваме, или гласуваме за другите !!

Добави коментар

Водещи новини