До 2 млн. лв. финансиране на предизборна кампания на партия

  • 09 април 2019 12:39

  • 359
  • 1
До 2 млн. лв. финансиране на предизборна кампания на партия
© Novini.bg (архив)

Общият размер на финансирането на предизборната кампания на партиите и коалициите в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май не може да надхвърля два милиона лева, а за инициативен комитет - сто хиляди лева. Това реши Централната избирателна комисия, която прие със свое решение условията и реда за финансиране на предизборната кампания.

Предизборната кампания се финансира със собствени средства на партиите и на членовете на инициативните комитети, на регистрираните от тях кандидати, както и със средства, дарени от физически лица.

Държавата предоставя средства за медийни пакети на партиите, коалициите и инициативните комитети, отбелязва БНР.

Даренията от едно физическо лице за една партия или коалиция не може да надхвърлят повече от 10 000 лева за една календарна година.

Забранява се получаването на анонимни дарения под каквато и да е форма, както и средства от юридически лица, от еднолични търговци, средства от религиозни институции, чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия.

Сметната палата публикува на интернет страницата си отчетите на партиите, коалициите и инициативните комитети в 15-дневен срок от изтичането на срока за представянето им.

Последвайте канала на

Владимир Василев
359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.09 | 12:56

1

Не ги харчете за глупости тези пари, няма да гласуваме!

Добави коментар

Водещи новини