Плевнелиев: Консолидацията на ВиК дружествата няма да оскъпи водата

  • 29 октомври 2012 20:12

  • 763
  • 3
Плевнелиев: Консолидацията на ВиК дружествата няма да оскъпи водата
©

Няма доказателства, че цената на водата за потребителите ще се увеличи при окрупняване на ВиК дружествата, но има категорични доказателства, че ако не ги окрупним, ще останем без вода, а ЕС е готов да финансира с над 2.4 млрд. евро бъдещата оперативна програма за водния сектор в България. Това коментира пред журналисти във Варна президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по повод текстове, предложени в новия Закон за водите.

Над 65% от водата в момента се пилее по преносната мрежа, припомни президентът. Според него, ако няма жизнеспособни и достатъчно големи дружества с достатъчно на брой клиенти, страната ни няма да може да се възползва от финансиране по европейските програми и от частни инвестиции под формата на публично-частни партньорства.

„Моята битка е за създаване на предпоставки за инвестиции както по линия на държавата, така и по линия на публично-частни партньорства и европейските програми”, поясни позицията си държавният глава. „Следя внимателно тази реформа и се надявам, че консолидацията ще се случи”, каза още президентът.

„Нека да изчакаме и да дадем шанс на правораздаването. Ние сме демократична държава и това е в основата на нашата държавност”, призова Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, помолен за коментар на текущото дело в Окръжния съд на Пазарджик за „разпространение на антидемократична идеология и религиозна омраза”. Държавният глава изрази притеснение от присъствието на националистически формации, които, по думите му, се опитват да спечелят „за сметка на една чисто формална и много ясна процедура”.

Последвайте канала на

763 3

Коментари 3

Добави коментар
Диан

2012.10.31 | 20:12

3
Всеки може да казва каквото намери за добре.Истината е че в момента в Стара Загора например плащаме 2,72 с ДДС вода а в Мадрид плащат 1,32 евра с ДДС.Минерална вода ли тече от чешмите ни не ми е ясно.По-богати ли сме от западните държави,та цените ни да са по-високи.Чудя се и се мая направо1

2012.10.30 | 20:07

2
ОКРУПНЯВАНЕ-ДРУГОТО ИМЕ,НА СВРЪХ МОНОПОЛ.Народеееееее!
Mudov

2012.10.29 | 21:18

1
При положение ,че сме пълни с реки ,езера,извори и т.н. До утре ще има (трябва да поскъпне ,защото евтина даже).Само ,че да направим разликата на западата хората взимат евро ние лева да не гледаме инекса на валутата.

Добави коментар

Водещи новини