Община Харманли е отличена за партньорство на администрацията с гражданите

  • 18 ноември 2019 14:41

  • 206
  • 0
Община Харманли е отличена за партньорство на администрацията с гражданите
© Община Харманли

Община Харманли бе отличена в национален конкурс за партньорство на общинската администрация с гражданите, съобщиха от кметската управа. Тя завоюва второто място с практиката "Програма за финансиране на младежки дейности 2016 - 2019 г.", по-позната на гражданите в Харманли под мотото "Харманли за младите", предаде БТА.

Класацията е на организацията "Фондация за прозрачни регламенти". Целта на кампанията "Харманли за младите" е развиване на система на доброволчество чрез стимулиране на безвъзмезден труд на кандидатстващите младежки сдружения.

От общинския бюджет ежегодно се отделят средства за социално и културно развитие и подобряване и опазване на градската среда. За четири години от 2016 г. до сега са реализирани 23 проекта.

В Харманли се разкрива нова социална услуга за 65 потребители

През 2019 г. бяха одобрени и реализирани проекти на обща стойност почти 20 000 лева, припомнят от общинския пресцентър. Сред тях са кътове за детски игри, облагородяване на паркове и зелени площи, изграждане на площадки за спорт и отдих, доставка на оборудване на ученически проект и др., се допълва в съобщението.

Кметът на общината Мария Киркова е получила грамотата на церемония в областната администрация в Смолян.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини