Лъчезар Борисов: Инвестиции за 170 млн. лв. са направени в заводи, свързани с автомобилостроенето, през 2018 г.

  • 11 октомври 2019 14:58

  • 389
  • 0
Лъчезар Борисов: Инвестиции за 170 млн. лв. са направени в заводи, свързани с автомобилостроенето, през 2018 г.
© Министерство на икономиката

За последната календарна година само по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са подкрепени инвестиции в заводи, свързани с автомобилостроенето, за 170 млн. лв., които ще разкрият нови над 3000 работни места в страната. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на церемонията по откриването на "Международен автомобилен салон - София, 2019 г.", съобщават от министерството.

На събитието са присъствали още министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, депутати, представители на работодателските организации, се припомня в съобщението.

Зам.-министър Борисов е посочил, че автомобилната индустрия е един от браншовете, който постига целите на устойчивото развитие, а страната ни е достоен партньор и лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния рейтинг. По думите му България може да бъде силен инвестиционен партньор на всички автомобилни производители, а в последните години развитието на аутомотив сектора в страната е изключително положително и все по-динамично.

24-то издание на Международния автомобилен салон в София е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), се отбелязва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини