Работници от ТЕЦ "Брикел" заплашват с протести

  • 21 септември 2019 19:52

  • 1253
  • 4
Работници от ТЕЦ "Брикел" заплашват с протести
©

Напрежение в Гълъбово и региона заради "Брикел". 1400 работници са готови да излязат на улицата поради липсата на яснота около бъдещето на централата. Тя беше временно спряна заради използване на неразрешено гориво.

Разрешение за възстановяване на работата ѝ няма, въпреки че проверка на ековластите показва, че нарушенията са отстранени.

Евтимия Бързинска е началник смяна в „Брикел”. Снощи за пореден път е съобщила на колегите си, че няма да работят. „В шест и половина се налага да им кажа пак, че разпускам смените, без да мога да им дам някакъв отговор кога и защо ще бъдем пуснати”, заяви Евтимия Бързинска, началник смяна в „Брикел” пред БТВ.

От спирането на „Брикел” ще бъдат засегнати и четири топлофикационни дружества - за тях централата осигурява основното им гориво. „В Гълъбово всички училища, детски градини, всички други обществени сгради се отопляват с парното, което идва от ТЕЦ „Брикел”, обясни Светла Боянчева - председател на ОБС – Гълъбово.

Жителите на Гълъбово не са съгласни да избират между чист въздух и хляб. Разрешение за възстановяване на работа няма, въпреки че констатираните нарушения са отстранени, посочват от централата.

„Ние нямаме отговор от Министерството на околната среда и водите какво трябва да направим оттук насетне да бъде вдигната административната мярка за спирането на „Брикел”, каза Янилин Павлов - изп. директор ма „Брикел”.

От Министерството на околната среда и водите поясняват, че им трябва време, за да се запознаят с резултатите от проверката и следващата седмица ще оповестят действията си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1253 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
цв.цв.7апартамента

2019.09.22 | 13:57

4

Вземете пример от Австрия ,която получава зелена енергия от паркове с ветрогенератори ,големи хиляди декари

стефан

2019.09.22 | 07:33

3

Да отидат да стачуват под прозорците на чорбаджията им Ковачки , който не е инвестирал средства за да достигне ТЕЦ-а съответните стадарти!Той е човек на власта и вероятно ние всички ще плащаме за неговия кеф!

2019.09.21 | 22:03

2

Който те стачкува е уволнен

Хмм

2019.09.21 | 21:43

1

Те са в планов ремонт, ква работе, кви пет лева. Затваряй.

Добави коментар

Водещи новини