Захариева се срещна с ген. директор на Агенцията за атомна енергия на ОИСР

  • 03 септември 2019 16:11

  • 610
  • 0
Захариева се срещна с ген. директор на Агенцията  за атомна енергия на ОИСР
© МВнР

Вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие генералния директор на Агенцията за ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Уилям Магууд, който бе на посещение в България по покана на Министерството на енергетиката.

„В България съществува политически консенсус относно необходимостта от присъединяването на страната ни към ОИСР – заяви министър Захариева. - Смятам, че за две години и половина постигнахме много и сме готови за членство в организацията. Надяваме се да получим покана за започване на преговори в най-скоро време - по възможност догодина.“

Първият ни дипломат сподели, че много скоро българското правителство ще постави официално кандидатурата на страна ни за членство в Агенцията за атомна енергия на ОИСР. Агенцията е междуправителствена организация на индустриализираните страни за споделяне и разпространение на най-съвременните знания в областта на ядрената енергия.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини