Теменужка Петкова: Четири корпорации имат интерес към проекта АЕЦ "Белене"

  • 12 август 2019 18:01

  • 1399
  • 5
Теменужка Петкова: Четири корпорации имат интерес към проекта АЕЦ "Белене"
© Булфото (архив)

България и Туркменистан обсъждат спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и развитие на сътрудничеството в сферата на енергетиката.

Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно след посещението на българска правителствена делегация в Туркменистан. Министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по посочи, че доставките на природен газ от Туркменистан за България са отдавна на дневен ред между правителствата на двете страни. През суапови сделки страната ни може да диверсифицира доставките на природен газ от Туркменистан, посочи тя. На срещата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на руския премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега в Туркменистан днес бяха обсъди връзките на двете страни в енергетиката, каза Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. През септември предстои заседание на съвместната комисия за икономическо сътрудничество на България и Русия през септември във Варна, където ще бъдат обсъдени тези въпроси, допълни тя.

На 19 август е крайният срок за подаване на документи за реализация на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене". Предварителен интерес има от страна на китайска корпорация, южнокорейска компания, на корпорацията "Росатом" и от фирмата "Дженерал Електрик". Очакваме максимален брой инвеститори да потвърдят желанието си за участие в проекта, каза Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Проектът за газопровода "Южен поток" дава възможност за диверсификация на доставките на енергия. Надявам се съвсем скоро да сключим договор и да реализираме целите през обществената поръчка, каза министърът на енергетиката. От страна на "Газпром" резервираха обеми в газопровода и ние пристъпваме към възлагане на обществена поръчка и се надяваме на успешна реализация на проекта, посочи Петкова.

В рамките на транспортния коридор от Каспийско до Черно море участват няколко държави. България може да се включи с морските си пристанища. Няма как туркменистанския газ да стигне до България без инфраструктура и затова се търсят възможности за суапови сделки за строителство на газопровод през Каспийско море, каза Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

В Транспортния коридор от персийските пристанища на Иран до Черно море се говори с няколко държави, включително Иран. Споразумение за този коридор трябва да се ратифицира от Европейската комисия, посочи министърът на транспорта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Днес НСИ съобщи, че през първото полугодие има рекорден износ от 28 милиарда лева. Има и ръст на средната работна заплата, но тук имаме още много работа и с това не бих се хвалил, каза от своя страна министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.
 

Последвайте канала на

БТА
1399 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иво

2019.08.16 | 17:11

5

Я някой да каже, депото за радиоактивни отпадъци, което се изгражда в Козлодуй, защо никоя европейска държава не го построи в тяхната си държава??? ПРЕВРЪЩАТ НИ В БОКЛУКЧИЙСКАТА КОФА НА ЕВРОПА! И всички медии мълчат! София в права линия е ва 130км! Не чак толкова далеко!

гост

2019.08.13 | 01:27

4

не си заслужава коментара - лъжи

оле

2019.08.12 | 19:59

3

Теменужке , никога не забравяй , че носиш отговорност и , че ако стане някоя авария с тая централа , може да бъдеш набучена на кол !!!! Няма да има кой да ви защити с Боко !!!

гост

2019.08.12 | 19:16

2

Нищо не разбрах.

2019.08.12 | 17:31

1

Сприса ма оу

Добави коментар

Водещи новини