Работодателите могат да подават проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания до 13 август

  • 08 август 2019 16:15

  • 345
  • 1
Работодателите могат да подават проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания до 13 август
© pixabay

Работодателите могат да подават проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания до 13 август, съобщават от социалното министерство.

Предложенията се подават в Агенцията за хората с увреждания. По програмата се отпускат до 10 000 лв. за финансиране на проекти за осигуряване на достъп до действащи или разкривани нови работни места за хора с трайни увреждания в трудоспособна възраст.

Финансират се и дейности за приспособяване на нови и съществуващи работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст. За всяко приспособено работно място работодателите могат да получат до 10 000 лв. Получилите финансиране трябва да запазят заетостта на наетите хора за не по-малко от 36 месеца след сключването на договор за предоставяне на средствата. По програмата ще се отпускат средства и за квалификация и преквалификация, както и за обучение за професионално и служебно развитие на хора с увреждания. За тази цел работодателите ще могат да получат до 200 лв. за един работник.

Общият бюджет на програмата за 2019 г. е 4,4 млн. лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тодоров

2019.08.13 | 08:08

1

В агенцията по заетостта нямат никаква представа какво е това. Убедени са, че такава програма няма.
Статията е написана изключително неграмотно! "По програмата се отпускат...", "Отпускат се и дейности..." и т.н. КОЙ ги отпуска?!?!?!?!

Добави коментар

Водещи новини