Теменужка Петкова с горещ коментар за сделката за ЧЕЗ и строежа на АЕЦ "Белене"

  • 26 юни 2019 08:33

  • 2845
  • 8
© Булфото (архив)

Следим информацията за сделката за продажбата на ЧЕЗ, но правителството не може да взима отношение на кого продва активите си частната чешка фирма. Има регулатори, които следят и проверяват сделката и ще се произнесат по нея. Така е разписано в законодателството на България. КФН вече прави проверки. Следва КЗК, а вчера стана ясна и позицията на КЕВР.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, която коментира сделката за закупуаването на активите на ЧЕЗ в България от "Еврохолд". "Всяка една компания има право да участва в инвестиционни проекти. Друг е въпросът дали регулаторните органи ще одобрят дадена сделка. Така се случи с предишните купувачи на ЧЕЗ. С Гинка Върбакова не коментираме сегашната сделка. С нея се чуваме за празниците. Не искам да коментирам твърденията, че сегашната сделка се случва в тежка корупционна тишина. Трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата и да спрем с инсинуациите, че има политически гръб зад тази сделка. Има органи, които ще се произнесат по тази тема", обяви министър Петкова.

"Колегите в ТЕЦ "Марица Изток" 2 са реагирали много адекватно. Пожарът е нещастен инцидент и няма да се отрази на енергийната сигурност на страната. Ние ясно сме заявили, че ще разчитаме на този вид енергетика. В нашите планове е заложено използване до 2030 година с хоризонт до 2050 година. ТЕЦ "Марица Изток" 2 не се е отказал доброволно от студения резерв. Имаше смущения в електроенергийната система на страната. Беше възложено на ТЕЦ "Марица Изток" 2 да доставя ток за битовите потребители, защото това е най-важното, и нямаше как да се поддържа студения резерв. Не е вярно, че всичко е било в интерес на ТЕЦ "Варна". Всичко това беше в интерес на енергийната сигурност на страната. В момента ТЕЦ "Варна" работи и осигурява студения резерв в страната. Той отговаря на бсолютно всички технически изисквания", категорична беше Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

"Предстои да разберем дали проектът АЕЦ "Белене" ще е неизбежен. Това ще стане на 19 август, когато изтича крайният срок за подаване на оферти. Тогава ще разберем колко инвеститори са заинтересувани от проекта и ще проведем преговори. Държавата не бяга от този проект. Ясно сме заявили, че ще участваме с апортни пратки, но ще държим АЕЦ "Белене" да бъде изграден на изцяло пазарен принцип. Има всички предпоставки за реализацията на този проект и се надявам това да се случи", каза енергийният министър.

"Цените на тока се определят от КЕВР. Увеличението на цената на тока ще бъде в рамките на годишната инфлация. "Булгаргаз" са поискали намаление на цената на природния газ. Това се дължи на добрите сделки, които дружеството е сключило. Утре в парламента ще се гледа Закона за енергетиката, който също ще допринисе за добарата работа в сферата на енергетиката", завърши Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2845 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Наглите

2019.06.26 | 19:18

8

Не я показвайте тази куха кукла на конци че като я видя ми се повдига

!!!!!!!!

2019.06.26 | 15:38

7

Теменужника така сладко омайва, да имаше и някой да й повярва....

profesor

2019.06.26 | 11:17

6

Пресъпници!

До ,,Затвор и обществено полен труд"

2019.06.26 | 10:49

5

То така се минава на вятърни перки и солари...,с натискане на едно копче,или с пляскане на ръце...?!
-Първо,когато няма вятър и слънце-Ко прайм...?!
-И второ-знеш ли колко мижави ватчета дават те,в сравнение с една електроцентрала...?!

Затвор и обществено полен труд

2019.06.26 | 10:25

4

Изтребвало му е на някой ЧЕЗ тия ще фалират до две години ,минаваме на соларни панели и вятърни перки минзухари ,ЧЕЗ пред фалит.

Затвор и обществено полен труд

2019.06.26 | 10:22

3

Нема такива боклуци като управляващите 20 година слушам ще се строй ,няма да се строй спрете най накрая че вече лошо ми става като прочета Белене,майка ви да ибъъъ и боклуците 20 година

2019.06.26 | 09:54

2

e g-jo petkova edin pat sas kumata si provalihte ciganskiat premier da kupi cez no sega garantirano sas cvinokio shte go kupi.

Енергетик!

2019.06.26 | 09:10

1

,,В момента ТЕЦ "Варна" работи и осигурява студения резерв в страната."

Няма нищо по-хубаво от това една електроцентрала да е в студен резерв...!Това означава,че не работиш,не си износваш съоръженията,нямаш аварии и отгоре на това ти плащат все едно,че работиш...!Плаща се затова,че ако се поиска от диспечерите допълнителна мощност за страната,което особено през лятото е почти невъзможно,ти трябва да пуснеш съответният енергоблок...!Ето-нали виждате колко е хитър Ахмед Доган,че взе ...,,студеният резерв" от държавната ,,ТЕЦ-Марица Изгок2"... !Или по-скоро не го взе...,а просто му го...дадоха...!Това е толкоз просто и логично...,Теменужке...и моля не ни будалкай...!

Добави коментар

Водещи новини