Шефът на "Еврохолд" разкри как ще бъде финансирана сделката за ЧЕЗ и има ли политически гръб компанията

  • 25 юни 2019 08:38

  • 2694
  • 6
© Еврохолд

Подписали сме договор с ЧЕЗ. Сега остава проверяващите органи КЗК и КФН да я одобрят. От сделката се интересуваме повече от 8 месеца, а с ЧЕЗ преговаряме от края на декември миналата година.

Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов, който коментира сделката за българските активи на ЧЕЗ Груп. "Ще заплатим 335 млн. евро на ЧЕЗ за акциите. Парите са от два източника. Увеличаваме капитала с 80 млн. евро. Останалите ще дойдат от две големи инвестиционни банки. С тях вече сме подписали договори за кредит за над 300 млн. евро. "Еврохолд" е публично дружество вече от над 15 години. Ние сме едно от най-големите застрахователни дружества в Източна Европа. Инвестираме в много сфери. За миналата година печалбата на холдинга е над 1 млрд. и 400 млн. лева. Намеренията са ни да излезем от автомобилния бизнес и да влезем в енергийния", разкри той.

"Компанията на Гинка Върбакова беше малка, надскочи се и банките не ѝ повярваха. "Еврохолд" е голяма и известна компания. Не се приемаме за втората "Гинка". Имаме компании в Румъния и Гърция. Специализирали сме се в купуването на фалиращи компании, които успяваме да възродим. Такъв е случаят в Румъния. Ние сме най-големият по приходи публичен холдинг в България. Не искам да коментирам думите на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Не трябва да се търсят политически мотиви в тази сделка. Това е бизнес сделка. Жълтите медии също разпространяват невярна информация. За мен политиците също са подведени. Това е пазарна манипулация. Чух се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. С него се познавам, защото той от години е депутат и сме се засичали по различни мероприятия. С Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не съм се чул, защото не се познавам с нея. Горд съм, че сме направили Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на директор на завод, който вече не е сред нашите активи. Аз се познавам с много политици. Познавам и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Няма нищо вярно в твърденията, че зад нас стои политически гръб. Никога не сме се забърквали в политиката и бягаме от тази работа. Днес се запознах и с вас. Това означава ли, че утре вие ще ми помогнете да купя БТВ?", попита Христов водещия Антон Хекимян.

"Моля хората да не се притесняват за цената на тока. Със сигурност не зависи от нас дали тя ще поскъпва или поевтинява. Хубавото е, че тези активи остават в България. Темата за ръководството на ЧЕЗ е много важна. Изготвяме възможно най-добрият екип. "Еврохолд" има опит в това нещо", завърши Асен Христов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2694 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
1120

2019.06.25 | 12:32

6

Тцтцтц. Асен Христов

То както туркие хепси турк сиган булгар помачор
Хохо

2019.06.25 | 12:29

5

... Амет вежди ружди Иван Костов все чернилки..... Ние циган и помак работлив а вие булгар мързелив казва баба Мандица от Сливен затвор...


Предателите нямат цвят....

2019.06.25 | 10:04

4

И Гинка сценарий беше същия кредит от 300 милиона при лихва 10% познайте колко ще се вдигне цената на тока

2

2019.06.25 | 09:26

3

Еврохолд са фирма на КГБ. Оттук натам нещата са ясни - вдигане на сметките и събаряне на правителството. И ествествено, пркарване на руските интереси в България. Нищо не й пречеше на Русия, ако иска да инвестира директно с името си, а не чрез тези мишоци, стартирали бизнес с обраните пари от фалита на две банки.

Кроми

2019.06.25 | 09:13

2

Абе тези Евро шитове нали нямат опит с управление на енергийни електроразределителни или производствени мощности , какви застрахователи мошеници ще ни цакат отново ...що за бантустан сме

30 години едно и също....

2019.06.25 | 08:47

1

поредния комсомолец, които ще се прави на честен бизнесмен........

Добави коментар

Водещи новини