Шефът на НЕК: Работим подчинено за нуждите на населението

  • 16 май 2019 08:24

  • 864
  • 2
Шефът на НЕК: Работим подчинено за нуждите на населението
© Нова телевизия

Казаха се доста неистина за НЕК. Националната електрическа компания спазва всички закони в страната и нямаме задължение да продаваме ток на свободния пазар. НЕК продава излишното количеството там. Не влияем на цените на тока. Това заяви изпълнителният директор на НЕК ЕАД Петър Илиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

"НЕК трябва да изпълняват като минимум квотите за ден напред. Пазарът е манипулиран, а НЕК може да влияе на цените на тока”, смята заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Румен Радев.

"НЕК не е монополист. Работим подчинено за нуждите на населението. Не отговарям тока на свободния пазар. Има проблеми в сектора, но те няма да се решат с нападки", допълни Илиев.

“НЕК е и обществен доставчик, търговец, производител на ток и отговорник за свободния пазар. Настояваме за силни мерки и реформи в Националната електрическа компания”, коментира Радев.

“Целият свободен ток се продава само на борсата”, завърши шефът на НЕК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
864 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2019.05.16 | 11:06

2

Тоя, мисли ли, че някой ще му повярва, че не е манипулирал пазара на тока нарочно и предизборно, за да спечелят БСП и задулисието? Нещо, като сметките с ЧЕЗ преди време, когато бяха увеличили сметките на хората, за да се разбунтуват и Борисов да подаде оставка, което и стана. Все едни исъщи ДС- номера.

Филип

2019.05.16 | 10:46

1

А бе все виждам нови физиономии, то е заместници върху заместници ,разни шефове, разни специалисти по енергетика , разни заместник регулатори и какви ли не длъжности ! КОЛКО НАРОД сте в тая ЕНЕРГЕТИКА и какви са ви ЗАПЛАТИТЕ , а дали ги заслужавате?

Добави коментар

Водещи новини