БАН представя годишния доклад за развитието на икономиката у нас

  • 07 май 2019 07:58

  • 424
  • 1
БАН представя годишния доклад за развитието на икономиката у нас
© Novini.bg

Институтът за икономически изследвания на БАН ще представи Годишния си доклад за развитието на икономиката и икономическите политики. Акцентът тази година са структурните дисбаланси и произтичащите от това рискове. 

Традиционно докладът съдържа анализ на икономическото развитие у нас през изминалата година, като проследява микро- и макроикономическите показатели, външен, фискален и банков сектор и пазар на труда. В него се дават оценки и препоръки за необходимите и подходящи политики в средносрочен план в периода до 2021 година. Сред авторите за директорът на Института за икономически изследвания проф. Александър Тасев и ръководителят на проекта доц. Виктор Йоцов.

Тази година представянето на доклада е включено в календара от събития, посветени на 150-ата годишнина от създаването на Българската академия на науките и 70-ата годишнина на Института за икономически изследвания, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Томбата Дончев

2019.05.07 | 08:31

1

За пьервий път чувам държава която няма икономика да прави доклат за икономическо развитие хахахах А ние пак си печелим избори и си лапаме докато народа мре и емигрира и работи за по 100 ева хахах балъци роби на Туркия хахахх

Добави коментар

Водещи новини