НАП запечата за втори път китайски магазин в Русе

  • 03 май 2019 13:01

  • 1712
  • 0
НАП запечата за втори път китайски магазин в Русе
© Getty Images/Guliver

Инспектори от НАП запечатаха за втори път в рамките на три месеца голям магазин за китайски стоки в центъра на Русе. Причината е неиздаване на касова бележка, съобщиха от приходната агенция в крайдунавския град. 

От НАП припомнят, че в началото на февруари инспекторите от главна дирекция "Фискален контрол" са залепили стикерите с надпис "Стоп" за 14 дни върху вратите му. Сега те отново ще останат затворени за укриване на приходи - за неспазване на наредбата за работа с фискални устройства. 

От приходната агенция информират, че първия път собственикът на фирмата е признал нарушението и е приел санкцията. За втората проверка, осъществена в средата на миналия месец, той е обжалвал констатацията, но съдът е потвърдил наложената административна мярка.

Предстои и издаване на наказателно постановление, в което ще бъде определена и парична глоба от 500 до 2000 лева.

Мобилен екип от русенски инспектори е запечатал и магазин за китайски стоки в Силистра. При проверката си "тайните клиенти" са констатирали, че издаваната касова бележка не съдържа задължителните реквизити за този тип отчетни документи.

Вместо да бъде изписан поотделно всеки закупен от клиента артикул и неговата цена, в касовия бон била отбелязвана само някаква обща сума.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини