Квадратното колело на историята

  • 25 април 2019 09:58

  • 3522
  • 0
Квадратното колело на историята
© новини.бг/архив/

Турско робство няма. Има съжителство. Хайдути няма, защото съжителството е било мирно! „Под Игото“ е пример за подтикване към расова омраза. Борците ни за свобода са идиоти, защото са се борили за нещо, което, не ни е липсвало. Априлското въстание е организирано и изпълнено от сепаратисти! Левски е убиец! Ботев е футболен отбор! Баба Тонка е… баба. Пенсионерка. А на тези, знаем, че не бива да им обръщаме внимание. Защо това ни се случва? Тотално потъпкване на националното ни съзнание. Да не говорим за гордост.

Версия едно: Институциите изпълняват поръчка. Прост народ по-лесно се командва. Не е необходимо да имаш родова памет и национална идентичност. Достатъчно е да изпълняваш. Да бъдеш био-маса, която лесно да се трансформира в пари или храна. За това история не ти трябва, защото храната няма нужда от родова памет.

Версия две: Институциите са изпаднали в състояние на творческа глупост (по д-р Михайлов). Състояние, в което глупостта по мащаб е способна да се конкурира само със себе си. Предполагаемата следваща стъпка, за да се излезе от глупавото положение е да се направи нещо, затаете дъх, нещо което да премахне дискриминацията в историята.

Пример: Историята на цар Киро да се изучава успоредно с Цар Симеон Велики (на който ще е по-правилно и антидискриминационно да му викаме Симо Пича). Васил Левски ще бъде разглеждан успоредно с Бен Ладен, защото и двамата са терористи. И освен това да вземем да му бутнем паметника и на негово място да се построи мол, в който да се продават дъвки. Но това трябва да стане с помощта на министерството на тоталното разграбване и унищожаване на България (забравих как официално го наричат.)

Версия три: Някой се е хванал на бас, че може яко да се еб*ва с народа. Ама да се еб*ва за всичко и по много! МОЩНО! За сега по всичко личи, че печели баса. Версия четири: Когато някой политик наака имиджа, веднага се пуска някое лудо Ленче да изтърси някоя дразнеща глупост и да отвлече вниманието на хората.

Нека видим кои политици са поакали имиджа… Май всички? То не бяха апартаменти, тераси, къщи за тъщи, къщи на морето без тъщи, трепане на деца, гепене на пари, далавери за милиони, неадекватна прокуратура, неадекватен съд…

Специално на мен третата причина ми допада най-много, защото имам надеждата, че този който се еб*ва с България в един момент ще му стане скучно и ще се отдаде на по-градивни занимания. Като да си купува имоти на кило на подпазарни цени, като и да прави чиста и свята любов с манекенки на малък остров нейде в океана. Защото, ако разчитаме политиците и магистратите ни по чудодеен начин да спрат да се поакват… Не виждам как ще стане. Те живеят в своята недосегаема кочина и имат нужда от хората само по избори за да им узаконят властта. Скоро и от това няма да имат нужда. Помнете ми думата. До тогава най-добре четете история нелегално. Четете тайно вкъщи на заключени врати. Карайте и децата да четат тази пуста история или поне им разказвайте това, което вие знаете. Защото в скоро време историята, такава каквато я познаваме ще изчезне, а на нейно място ще пуснат реклами за тоалетна хартия. P.S. Извинявам се за думите „еб*ва“ и „поакал“ но ги намирам за най-точно описателни.

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
3522 0

Водещи новини