Григори Григоров: Не можем да си позволим несигурни влакове, затова жертваме удобството за сметка на сигурността

  • 28 март 2019 08:32

  • 400
  • 1
Григори Григоров: Не можем да си позволим несигурни влакове, затова жертваме удобството за сметка на сигурността
© Кадър: БНТ

Ние не можем да си позволим да пуснем несигурни влакове, затова жертваме удобството и графика за сметка на сигурността, коментира в Сутрешния блок на БНТ Григори Григоров – председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ".

През декември закъсненията на влакове са били доста, нашата цел беше през тези 3 месеца с бързи организационни мерки да се фокусираме върху това и постигнахме до 93% изпълнение на графика на БДЖ, обясни Григоров, който е начело на холдинга от месец декември.

Не смятам, че нашите клиенти се чувстват добре в момента, но нашата цел е това да се промени, призна Григоров.

Нови влакове в близките 3 години няма как да бъдат доставени, защото производственият процес е много дълъг. Това е причината за забавянето - пари имаме. Първите нови влакове ще бъдат предназначени за дългите трасета София - Варна и София - Бургас, които продължават средно 6 часа и трябва да бъде осигурен комфорт. В момента все още нямаме достатъчно влакове, тъй като ремонтната програма е била силно забавена, обясни директорът на БДЖ.

Бюджетът за 2019 г. е изключително балансиран. Приходите се увеличават с около 20 млн. лв., а разходите с около 12 млн. Очакваме 100 млн. лв за нови влакове, вече има първоначални разговори с производители. Не работим на загуба. За първа година БДЖ през 2019 г. ще излезе на счетоводна печалба. За тази година не се предвижда увеличение на цените, , допълни още Григоров.

Последвайте канала на

Novini.bg
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.28 | 09:16

1

За 20г. в Китай от 150 км максимална скорост след реорганизация на жп транспорта, достигат 320 км. При нас от 150 км за 30г. достигаме 50км., без никаква положителна прогноза, но затова пък имаме апартаменти с асансьор в хола, невъзвръщаеми кредити от КТБ. И това все от представителите на народ

Добави коментар

Водещи новини