Задълбочаваме сътрудничеството с Румъния в областта на малките и средните предприятия

  • 20 февруари 2019 12:49

  • 168
  • 0
Задълбочаваме сътрудничеството с Румъния в областта на малките и средните предприятия
© Pixabay

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство в областта на малките и средните предприятия между министъра на икономиката на България и министъра на бизнес средата, търговията и предприемачеството на Румъния, съобщиха от правителствената пресслужба.

Документът предвижда институциите на двете страни да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията от България и Румъния. Двете страни поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия.

Българската и румънската страна ще си сътрудничат при организиране на промоционални прояви в услуга на малките и средните предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми, конференции, семинари, търговски панаири, изложения, посещения на делегации и други.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини