Йордан Арабаджиев за пакета "Мобилност": Спечелихме разиграване със слаби карти

  • 11 януари 2019 18:01

  • 753
  • 3
Йордан Арабаджиев за пакета "Мобилност": Спечелихме разиграване със слаби карти
© Кадър: БТВ

Спечелихме едно разиграване със слаби карти. Това вчера беше ключов момент, защото ние предварително знаехме какъв беше подготвеният сценарий. В Брюксел бяха готови да го гласуват, да приемат докладите и да ги внесат в Европейския парламент и там вече да ги гласуват окончателно. Но както видяхме всички, случи се нещо безпрецедентно – два от трите доклада не бяха приети, а третият не беше одобрен от Съвета на министрите. Това ни показа, че самата философия на пакета е изначално погрешна, показа ни и уродливото лице на европейската администрация. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV председателят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев.

,,Този пакет прокарва разделителна линия между Източна и Западна Европа и руши устоите на ЕС. Всички евродепутати от нашия лагер казват, че няма по-лош законопроект, внасян в Европейския парламент'', посочи още той.

,,Все още не сме спечелили войната. Ние искаме да има такъв пакет, който да отразява реално обстановката в целия ЕС, докато в сегашния си вариант той влезе в Европарламента без оценка на въздействието. Този пакет е чисто протекционистки и би бил удар върху българските и източноевропейски превозвачи'', обясни Арабаджиев и допълни, че няма доверие в сегашните представители от Европейския парламент.

,,В момента превозвачите плащат доста добре на шофьорите, използвайки всички законови мерки. Вече бизнесът модела го избира самата фирма'', завърши Арабаджиев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
753 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бивш протестър

2019.01.11 | 19:19

3

И това не беше виждал ЕС ... роби да защитават господарите си

Ако ние не желаем да бъдем хора , други ще ни прин

2019.01.11 | 18:51

2

До Владимир Василев - само да доуточним фамилията на този шут ,????????

@@@@@

2019.01.11 | 18:45

1

Ей смешник , я поясни по-конкретно как плаща един работодател на един международен шофьор , и на колко пари ни осигуряват че по една случайност аз съм международен шофьор и такива смешници като теб подлъгват хората , как не те е срам да говориш от името на нас , хора който НЕ знаем къде лягане и дали въобще ще се събудим поради ред фактори , Ти като главен шут на този измислен съюз ми поясни следното ,,,,, как един работодател ме осигурява на втора категория труд 560лева а ми ОБЕЩАЕ 2000евро къде и по какъв начин тези остатъчни пари са записани в документ по закон , има определена ставка в ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ но и тя не покрива сумата , а иначе на 10.01.2019 циркове предавахте .

Добави коментар

Водещи новини