Ръст от 3.2% в добивната промишленост

Ръст от 3.2% в добивната промишленост Pixabay

По предварителни данни на Националния статистически институт през ноември индексът на промишленото производство, изчислен от сезонни данни, се увеличава с 0.4 на сто в сравнение с октомври. През ноември 2018 г. при календарния индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 1.2 на сто спрямо съответния месец на 2017 година.

През ноември увеличение спрямо предходния месец е регистрирано в добивната промишленост - с 3.2 на сто, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.3 на сто, и в преработващата промишленост - с 0.3 на сто.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарни данни, е отчетен в преработващата промишленост - с 2 на сто, а спад е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3.9 на сто, и в добивната промишленост - с 2.6 на сто.

Спорт

Коментари

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?