Ето с какъв бюджет ще разполага Плевен през 2019 година

Ето с какъв бюджет ще разполага Плевен през 2019 година Novini.bg

Проектът на община Плевен за бюджет-2019 е по-голям в сравнение с предходната година с над 15 милиона лева. Това показа публичното обсъждане на документа, съобщи пресцентърът на Общинския съвет.

Общо 102,9 млн. лв. е бюджетът на Плевен за тази година - с 15,4 млн. лв. повече от 2018 г. Посочените приходи в държавните дейности са 62,2 млн. лв., а в местните - 40,6 млн. лв. Най-големи разходи са предвидени за сферата на образованието - 42,2 млн. лева.

По време на обсъждането са направени питания за състоянието на спортната база в Плевен и възможностите за изграждане на нови съоръжения, за бюджетите на малките населени места, за необходимостта от подобряване на инфраструктурата на гробищните паркове и създаване на Дом за стари хора.

Поставена е темата за състоянието на улиците в областния град и пътната инфраструктура на общината. 

Със Закона за държавния бюджет за община Плевен е предвидена обща субсидия за делегираните от държавата дейности от 55,7 млн. лв., трансфери за местни дейности - 3,4 млн. лв., и целева субсидия за капиталови разходи от 1,5 млн. лева.

Местните приходи в бюджета се предвиждат да бъдат 35,6 млн. лв., като само от имуществени и други данъци заложената сума за постъпления е 17,4 млн. лв. Най-голям относителен дял от данъчните приходи е на данъка върху недвижимите имоти - 8,5 млн. лева. 

Проектобюджетът ще бъде внесен на заседание на Общинския съвет в края на януари, се посочва в съобщението.
 

Спорт

Коментари

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?