Проектобюджетът на Община Търговище за годината бе обсъден публично

Проектобюджетът на Община Търговище за годината бе обсъден публично Novini.bg

Проектобюджетът на Община Търговище за 2019 година бе обсъден публично. Макрорамката му е 52 745 000 лв., като са включени и средствата за изпълнение на капиталовата програма и проектите по оперативните програми, е обяснил представяйки параметрите зам.-кметът Валентин Велчев.

Общият размер на приходите по проектобюджета за 2019 г. е 49,9 млн. лв. Увеличението спрямо 2018 г. е с 5,6 млн. лв. И се формира от завишаване на средствата за делегираните дейности от централния бюджет и на собствените приходи.

Преходният остатък за 2019 г. е 5,3 млн. лв. Намалението от 790 000 лв., спрямо предходната година, се дължи на факта, че през 2018 г. бяха приключени и разплатени обекти, за които бе осигурено целево финансиране от държавата. 

Разходната част на проектобюджета е разчетена, спрямо очакваните приходи. В по-голямата част има увеличение на предвидените средства за различните дейности. Най-голям дял от бюджета - 45 на сто традиционно е предвиден за образование. 

Планираните разходи в капиталовата програма на Общината са за близо 6,6 млн. лв. Средствата са за рехабилитация на междуселищна и улична мрежа и тротоари, учебни, детски заведения и площадки, изграждане на спортни съоръжения и други. 

Гражданите имаха въпроси за ремонтите на здравните кабинети в селата, които обаче са частна собственост или са предоставени за безвъзмездно ползване и Общината няма как да инвестира в тях.

Жителите на града се интересуваха за монтирането на станция за измерване чистотата на въздуха. Средства за изграждането на система за електронно измерване и наблюдение са заложени в капиталовата програма на Общината за 2019 г. , обясниха от администрацията на кмета Дарин Димитров. 

Проектобюджетът ще бъде публикуван на сайта на Община Търговище и внесен за разглеждане в Общинския съвет.

Спорт

Коментари

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?