Светослав Иванов: Сметките на домакинствата, отопляващи се на природен газ, са с 2,5 пъти по-ниски

  • 12 декември 2018 17:48

  • 1351
  • 3
Светослав Иванов: Сметките на домакинствата, отопляващи се на природен газ, са с 2,5 пъти по-ниски
©

Със сигурност на никой не му е приятно, когато предстои увеличение на цената на услугите. Увеличението на цената на газа се случва по волята на българския регулатор. Това каза Светослав Иванов, председател на Асоциацията „Природен газ“, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Реално платените сметки на българските домакинства, отопляващи се на природен газ са с 2,5 пъти по-ниски, отколкото на останалите. С новото увеличение, домакинствата през ноември ще плащат с около 6 стотинки на ден повече, което не е съществено“, подчерта той.

„Нашето общество в последните години е жертва на имитация. Жертва е на имитация на демокрация и имитация на либерализация. Националната програма за газификация не е научен труд, а с всеки изминал ден става все по-актуална. Говори се за недостиг на електроенергия. Ако България се газифицира на нивото на една средна европейска държава, където то е над 60%, при нас е около 5%“, посочи Светослав Иванов.

„55 000 домакинства в София се отопляват на твърди горива. Ако тези домакинства използват природен газ, София ще стане чиста, колкото е Виена“, категоричен бе председателят на Асоциацията „Природен газ“. За да се случи това, трябва да се газифицира преносната мрежа, да се въведат допълнителни стимули за домакинствата.

„Интересът на инвеститорите за изграждане на газовата мрежа е факт“, заяви Иванов. По думите му с въвеждането на това алтернативно отопление, инвестицията се изплаща в рамките на три години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1351 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.12 | 21:55

3

Това е лъжа.Сметките са по-високи от тези на топлофикация.Казвам го от личен опит.

Клиент

2018.12.12 | 21:37

2

С тези поскъпвъния можи би клиентите им клонят към 0%.

Jesus

2018.12.12 | 20:22

1

ПО-лобистка лъжа не бях чувал! Досега, винаги познати са се оплаквали, че им е по-скъпо на газ.

Добави коментар

Водещи новини