Синдикати и работодатели одобряват новия бюджет (видео)

  • 26 октомври 2018 13:59

  • 1049
  • 3
Синдикати и работодатели одобряват новия бюджет (видео)
© Novini.bg

Намираме държавния бюджет за следващата година за добър, особено по отношение на доходната му политика. Защото увеличението на доходите увеличава и вътрешното търсене, и брутния вътрешен продукт на страната. Това са все стъпки в правилната посока.

Това заяви на брифинг в Министерския съвет Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" след приключване на Съвета за тристранно сътрудничество.

,,Подкрепяме увеличаването на максималния осигурителен доход. Трябва да приемем, че най-сетне той пое нагоре. Искам да поясня, че първоначално той трябваше да бъде не 3000, а 5600 лева, но след консултации остана на 3000 лева'', добави Григорова.

,,Без приходи от данъците няма как да се прави политика. Сегашната данъчна политика до голяма степен генерира бедност. Смятаме, че е необходимо въвеждането на облагаем доход'', посочи тя.

,,По отношение на държавното-обществено осигуряване трябват по-ефективни мерки за минимизиране на сивата икономика, тъй като тя предопределя ниските средства на пенсиите, на помощите за майчинство'', отбеляза Григорова.

,,За лечението на деца в чужбина не бива да се отделят по-малко средства, отколкото са нужни'', поясни представителят от "Подкрепа".

,,Винаги преди избори управляващите правят реверанси, но не зная дали случаят е такъв. Факт е обаче, че с увеличаването на брутния вътрешен продукт българското общество излиза от своята хибернация'', каза още Ваня Григорова.

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ също подкрепи бюджета за следващата година и сподели, че увеличаването на максималния осигурителен доход ще генерира повече права на тези, които досега са се чувствали ощетени.

,,Ако си спомняте, имаше рязко увеличение на пенсиите през 2008 година. Тогава нямаше резултат за тези, дето го направиха. Не мисля, че такъв прийом ще доведе до успех за която и да е власт. Съвсем в реда на нещата е разходите за труд да се увеличават, иначе хората си отиват от тази държава. А именно това е проблемът на проблемите'', обяви Димитров.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1049 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
пешо

2018.10.26 | 15:26

3
Ваня Григорова - оххххх котенцеее
0

2018.10.26 | 15:12

2
божи пази българия от синдикалисти
въй

2018.10.26 | 14:50

1
Били сме в хибернация, но никой даже не е забелязал! През последните години уж все напред вървим.

Добави коментар

Водещи новини