Работна група в МЕ ще предложи мерки за стабилизиране на ТЕЦ 2

  • 10 септември 2018 16:47

  • 1016
  • 0
Работна група в МЕ ще предложи мерки за стабилизиране на ТЕЦ 2
© Министерството на енергетиката

Със заповед на министъра на енергетиката е сформирана работна група, която да анализира финансово-икономическото състояние на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД. Със заповед на министъра на енергетиката е сформирана работна група, която да анализира финансово-икономическото състояние на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД.
 

Експерти от Министерството на енергетиката, енергийните дружества и Агенцията за устойчиво енергийно развитие следва да разработят конкретни предложения за стабилизиране на дружеството. След влизането в сила на европейската схема за търговия с парникови газове, за периода 2013 – 2017 г. ТЕЦ 2 е извършил разходи за въглеродни емисии на стойност над 570 млн. лв.

 

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

 

Значителното увеличение на разходите за закупуване на емисии през последните месеци е сериозно предизвикателство пред ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД и „Български енергиен холдинг“ ЕАД.

 

ТЕЦ „Марица изток“ 2 е основна базова мощност, от стратегическо значение за електроенергийната система както на България, така и на региона.

 

До края на месец септември се очаква работната група да представи комплекс от мерки, насочени към бъдещото устойчиво функциониране на дружеството.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини