Васил Велев: Трябва да се върви по линия на насърчаване, не на задължаване

  • 22 август 2018 07:55

  • 1280
  • 1
Васил Велев: Трябва да се върви по линия на насърчаване, не на задължаване
©

Васил Велев - председател на аоциацията на индустриалния капитал коментира темата за това, че задължават фирмите да наемат хора с увреждания.

Има натиск, той е публичен, от лобистки групи, коментира Васил Велев.

Трябва да се върви по линия на насърчаване на работодателите да наемат хора с увреждания, а не по линия на задължаване и санкциониране, каза той.

Квотите са допълнителни над местата за трудоустрояване, коментира той.

За държавната администрация този прецент е два.
Работодателите ще имат нужда от подкрепа за работните места, които трябва да бъдат оборудвани по специфичен начин, допълни той.

Не трябва хората да бъдат лъгани, за да се спечели популярност, смята той.

Трябва да се стигне до консенсус на експертно ниво, смята той.

Ние участваме активно в подготовката на закона, макар че не се работи в нормална среда. Не се работи достатъчно професионално, ние сме дали експертно становище от 6 страници, малка част от него засяга тази тема, а има публичен натиск", заяви Васил Велев

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-08-22/nov-skandal-sas-zakona-za-horata-s-uvrezhdaniya-zashto-skochi-biznesat
 

Ние участваме активно в подготовката на закона, макар че не се работи в нормална среда. Не се работи достатъчно професионално, ние сме дали експертно становище от 6 страници, малка част от него засяга тази тема, а има публичен натиск, заяви Васил Велев.

Последвайте канала на

1280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пурко

2018.08.22 | 14:11

1
Те и от задължаване не разбират.Преди години приеха промени в кодекса на труда за ограничаване наднорменото работно време.Целта беше да се открият нови работни места.Остана само пожеланието , а инак пак си товарят работниците с извънредни часове които крият или не им заплащат.

Добави коментар

Водещи новини