Свиленград ще изгражда пречиствателна станция за питейни води

  • 02 август 2018 11:00

  • 465
  • 0
Свиленград ще изгражда пречиствателна станция за питейни води
©

Общинското ръководство на Свиленград планира изграждането на пречиствателна станция за питейни води. Проектът трябва да се реализира през пролетта на следващата година, съобщи кметът на общината инж. Георги Манолов, цитиран от БТА.

"Намерението ни би трябвало да кореспондира със задачите, които има оператора ВиК - Хасково, защото задължението хората да получават качествен продукт, когато плащат високата цена на водата е негово", уточни Манолов.

По думите му проблемът би могъл да бъде решен още с вземането на решение през 2008 година за създаване на общинско ВиК, но за съжаление политиката на държавата била точно обратната - окрупняване на дружеството на областно ниво. В плановете на ВиК - Хасково този проблем не се разглежда, по него въобще не е мислено и не са заделени средства дори за проектиране или някакво проучване, и затова общината трябва да се заеме с решаването му, посочи Манолов.

Той увери, че се ангажира да бъдат проведени разговори с принципала на ВиК - МРРБ, което трябва да отпусне необходимите средства. Ако трябва, ще се стигне и до ръководството на държавата, за да направим нашето предложение и съответните процедури. Така че следващата пролет да бъде изградена пречиствателна станция за питейни води която да реши единствения проблем с водата - съдържанието на манган над нормата, изтъкна кметът на Свиленград.

Според него на фона на всичко, което се прави в общината, проектът не е свързан с някакви много сериозни средства - от порядъка на 1,5 милиона лева според първичните проучвания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини