Евродепутатът: АЕЦ "Белене" е една много добре подредена схема за източване на пари

  • 15 юни 2018 17:42

  • 3037
  • 8
Евродепутатът: АЕЦ "Белене" е една много добре подредена схема за източване на пари
©

Ще използвам статута си на евродепутат, за да се противопоставя на проекта за строителството на АЕЦ „Белене“. Битката беше безвъзвратно загубена, защото ГЕРБ ни предадоха. Не остана друг път освен битката в ЕП. Това каза евродепутатът Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Поне 10 г. българската десница обяснява защо този проект е вреден. Първият критерий е екологичен, след това сеизмичната опасност в района, а има и икономически аргументи. Не е ясно кой ще построи ядрената централа, с какви пари, имаме ли нужда от нея, и ако да кой ще плаща тока от Белене. Този проект е вреден и грабителски“, подчерта Малинов.

По думите му има ясни доказателства, че нямаме нужда от този проект. „Няма да оставя нито един комисар да не знае каква опасност представлява Белене пред европейските граждани. Успях да преведа и да дам на еврокомисарят по енергетиката данни за сеизмичността и опасността в района на АЕЦ „Белене“. Убеден съм, че цялата група на Зелените ще ме подкрепи. Ще направим и голямо събитие в ЕП по този въпрос“, закани се евродепутатът.

„Една уважаваща себе си държава дори не трябва да говори за този проект“, смята Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат. Той припимни, че отдавна се е знаело за риска, който се поема с изграждането на новата атомна централа. „Дори съветски учени през 1984 г. са били по-загрижени за безопасността, отколкото нашите политици и са предупредили. Може би и поради икономически причини, комунистическия режим не е дал тласък на проекта“.

„Този проект е една много добре подредена схема за източване на пари. Дори застъпниците на този проект не вярват, че той ще се реализира. Това не може да се построи без държавна гаранция. Рано или късно АЕЦ Белене ще удари по джоба на българите. Въпросът е на каква цена ще се съпротивляваме и ще спрем този проект“, подчерта евродепутатът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3037 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Stamat

2018.06.18 | 11:00

8
Мазньо!Не му пука за нищо, дори и за това, което бълвочи. Просто щом плащат говоря каквото ми кажат!Утре, при добро заплащане, ще говоря и обратното!

2018.06.15 | 21:21

7
РЕВИ, РЕВИ МРЪСЕН УРОД АНТИБЪЛГАРСКИ.

2018.06.15 | 20:07

6
ОТРЕПКА ОТ ШАЙКАТА

2018.06.15 | 18:24

5
Мръсно продажно ко..еле
дуци

2018.06.15 | 18:24

4
простак гейберски изчезни
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.15 | 18:12

3
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
Иво

2018.06.15 | 18:01

2
Ами слагайте реакторите в Козлодуй и готово! Или ще истискаш от задника си някой сеизмичен труд и за Козлодуй г-н евродепутат! И вземи по-добре със същия хъс да обясняваш на еврокомисарите и европейците в Европа, че циганите дошли в техните страни от България са български граждани а не с български произход! Има разлика! За тия неща си мълчите като мишки нали?
Петър

2018.06.15 | 17:57

1
От такива мижитурки България е на това дередже.

Добави коментар

Водещи новини