Нов сигнал до прокуратурата за тежкото състояние на БДЖ

  • 12 юни 2018 08:09

  • 2371
  • 1
Нов сигнал до прокуратурата за тежкото състояние на БДЖ
© Булфото

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт изпратиха сигнал до прокуратурата във връзка с факта, че българското правителство и ръководството на БДЖ допускат Български Държавни Железници да достигнат до състояние, близко до обявяване в несъстоятелност.

„В настоящия момент са запорирани сметки на железницата на стойност 40 млн.лв. (20 млн. евро) Годишната компенсация изплащана от българската държава е 170 млн.лв. (85 млн. евро) Стигна се до абсурда частен съдебен изпълнител да продава централата на БДЖ, намираща се на ул. Иван Вазов №3 в центъра на София – столицата на Република България. Продават се и други имоти на железницата.“ – коментираха от инициативата.

В тази връзка гражданите искат проверка на фактите/причините, довели до настоящето състояние на Български Държавни Железници, кой носи отговорност за това, както и дали планираните продажба на имущество на железницата са законосъобразни и дали не са налице нарушения в обявените търгове за продажба на имоти на дружеството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въййй

2018.06.12 | 13:25

1
Герба мисли само за частния бизнес, държавата я няма ....няма и да я има ,ако Герба е още на власт

Добави коментар

Водещи новини