Милен Велчев: Държавата категорично не трябва да участва в сделката за ЧЕЗ

  • 20 март 2018 08:35

  • 4183
  • 5
Милен Велчев: Държавата категорично не трябва да участва в сделката за ЧЕЗ
©

България ще ипадне в странна ситуация, ако продължи да настоява да купи ЧЕЗ. Държават е лош стопанин. Това е доказано и примери има много. Държавата не трябва да влиза в икономиката. Държавата категорично не трябва да се намесва и да участва в сделката за ЧЕЗ.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият финансов министър Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988. "В ЧЕЗ също има много стабилно държавно присъствие, което не помага на нейното управление. Ако хвърлите бегъл поглед на чешката преса, ще разберете какви са проблемите на ЧЕЗ. Чешката държава не управлява добре тази компания. ЧЕЗ би се справила много по-добре, ако беше една мултинационална компания. Премиерът и финансовият министър разбират много добре моите аргументи срещу участието на държавата в тази сделка. Политическият инстикт на Бойко Борисов винаги е бил много силен и в момента той се опитва да спре популистките напъни на част от опозицията. Не трябва да има национализация и спиране на приватизацията. ЕРП-тата бяха продадени при една много ясна и чиста процедура. Сделките бяха много добри. Категорично услугата, която предоставят ЕРП-тата, се е подобрила", заяви Велчев.

"Не познавам Гинка Върбакова. За първи път чух името й от пресата. Не мога да коментирам нищо за нея. Това, че ние не я познаваме, не означава, че тя няма да се справи добре с управлението на ЧЕЗ. Не знам дали някой стои зад нея. Възможно е да е получила подкрепата на сериозни инвеститори, които да й оказват доверие. Като цяло, ако говорим за икономика, съм доволен от управлението на правителството. Има сектори, в които обаче трябват незабавни реформи. Пример за такъв сектор е здравеопазването", завърши Велчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4183 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мойсей

2021.08.20 | 18:02

5
Най долния боклук във историята на България
XXX

2018.03.21 | 07:52

4
Крадлив боклук!

2018.03.21 | 07:52

3
ТОЯ ПЛЪХ ОТ КАНАЛ ИЗПЪЛЗЯ ?????

2018.03.21 | 07:52

2
тоя боклук категорично трябва да влезе в затвора за 300 години
asd

2018.03.21 | 07:52

1
тоя боклук и той се изказа.

Добави коментар

Водещи новини