Нито един лев от банката не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ, каза шефът на Българска банка за развит

  • 01 март 2018 15:42

  • 4780
  • 2
Нито един лев от банката не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ, каза шефът на Българска банка за развит
© Булфото

Нито един лев от банката не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ. Това каза Стоян Мавродиев, главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите.

„Нито веднъж премиерът Бойко Борисов или министърът на финансите Владислав Горанов не са влияли по никакъв начин на банката за нито една нейна сделка“, заяви той.

„Странно е български банки да участват в подобни изслушвания, още повече само една от цитираните в медиите. Ние като институция, която се ръководи от принципите на прозрачност, сме тук от уважение към парламента“, коментира Стоян Мавродиев. „Във връзка с публикации в Чехия и България, излизаме на два пъти с публични позиции, които съвсем точно казаха, че банката не е кредитирала компанията „Инерком“, не е отпускала банкови гаранции, нито за закупуване на ЧЕЗ, нито за рефинансиране на заем“, обясни главният изпълнителен директор.

„Надявам се депутатите, които вероятно за да бъдат активни участници в политическия дебат, отправиха квалификации, че банката е излъгала, да ревизират позицията си“, каза още Стоян Мавродиев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4780 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.01 | 17:22

2
КОЙ ЛЪЖЕ?БОКО КАЗА ,ЧЕ ИМА ТАКОВА ПИСМО.
stojan chadziev

2018.03.01 | 17:15

1
Sled kato znaete tezi lica,sadete gi,ne se strachuvate 4e vasijat kredit ste padne.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини