България и Китай ще задълбочат двустранното си сътрудничество

  • 08 декември 2017 19:44

  • 1419
  • 2
България и Китай ще задълбочат двустранното си сътрудничество
© pixabay.com

Възможности за задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Китай бяха обсъдени в Министерството на икономиката по време на среща на главния секретар на министерството Владимир Туджаров и началника на кабинета Лилия Иванова с представители на Комисията по финанси и икономика на Общокитайското събрание на народните представители, водена от Иао Шен.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството икономиката. Основен акцент на разговора е било увеличаването на износа от страна на България към Китай. В тази връзка е поискана подкрепа за финализиране на четвъртата процедура и активизиране на останалите 24 от започналите общо 28 процедури за регламентиране вноса в Китай на български земеделски и хранителни продукти.

Туджаров е споделил, че България има готовност да създаде Китайска индустриална зона съвместно с Национална компания индустриални зони /НКИЗ/, с което китайските инвеститори ще могат да се възползват максмимално от потенциала и предимствата на България като мост към огромния пазар на ЕС и региона. И двете страни са изразили готовност за съвместно развитие на инициативата "Един пояс един път". Туджаров е благодарил за оказаната подкрепа от страна на Китай за домакинството на България на срещата на правителствените ръководители във формат "16+1" през идната година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
аспиринът

2017.12.10 | 21:19

2
защо не кажете че фирмите които боку орежда са или червени или гербариски и накрая тея фирми прибират огромната печалба и дават заплати от 500 лв поне бой тошо като обикаляше да търси пазари всички фирми и предприятия бяха държавни и всичко отиваше в държавата за разлика от
то няма никакво

2017.12.08 | 21:58

1
та какво задълбочаване ще става.Поредния пиар на Тиквата и Гроб.

Добави коментар

Водещи новини