Летище "Варна" очаква ръст на полетите с около 12%

  • 06 юни 2017 13:38

  • 1372
  • 2
Летище "Варна" очаква ръст на полетите с около 12%
© Булфото (архив)

Сезонът започна много добре, очакваме ръст на полетите с 12 процента спрямо миналата година, което е много добре за летището. Това съобщи днес при откриването на новата редовна линия Лондон-Варна-Лондон на една от нискотарифните авиокомпания главният изпълнителен директор на концесионера на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Улрих Хеппе.

Той уточни, че за бургаското летище очаквания ръст е 2 процента, а общо за двете летища за цялата година между 6 и 7 на сто.

През 2017 г. от и за летище "Варна" ще бъдат разкрити полети до 11 нови дестинации, които ще се осъществяват от 8 авиокомпании, съобщи още Хеппе. Новите дестинации ще са до Германия, Литва, Финландия, Чехия, Италия, Кипър, Гърция, Нидерландия и Хърватия.
Изпълнителният директор на летището във Варна Димитър Костадинов допълни, че през тази година на летището отново най-многобройни ще са германските туристи. През годината голям ръст ще има на туристите от Полша и за поредна година той ще е двуцифрен. По думите му летището във Варна очаква тази година да има 1.9 милиона пътника трафик и 16 000 полета. Костадинов обясни, че 2017 година се очертава да е най-добрата от историческа гледна точка за летището.

Планираните инвестиции на летището във Варна през тази година са 6 милиона лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1372 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вал

2017.06.08 | 02:28

1
Очевидно е как всячески се дава предимство на едно по-малко летище и как се лъска имиджа му.
Бал

2017.06.08 | 02:28

2
И как точно се дава предимство, бе смешник? Все повече компании летят до Черноморието, а и туристите са повече, нормално е да има ръст. Туристите лятото идват във Варна и Бургас.

Добави коментар

Водещи новини