Атракцион в Златни пясъци опитал да укрие над 20 000 лв. оборот

  • 09 септември 2016 10:24

  • 1462
  • 1
Атракцион в Златни пясъци опитал да укрие над 20 000 лв. оборот
©

Атракционен обект в Златни пясъци опитал да укрие оборот в размер на 21 667 лв., съобщиха от НАП – Варна. Нарушението е засечено при дистанционно наблюдение на касовия му апарат.

Данъчните забелязали, че седмици наред на него се отчитат нереално ниски обороти за сезона. След физическо наблюдение на обекта инспекторите се уверили, че обектът се радва на голяма посещаемост от гостите на курорта, но на клиентите масово не се издават касови бележки.

При извършване на проверка в атракциона инспекторите открили две тетрадки, в които търговецът старателно е записвал получените суми от продажбите си по дни. След анализ било установено, че реалният оборот за наблюдавания период е в размер на 21 667 лева, а отразеният оборот от продажби на касовия апарат е в размер на 830 лева. Освен съставения акт за установяване на административно нарушение, предстои на търговеца да бъде извършена пълна данъчна ревизия за 5 години назад.

„Отново искам да напомня на търговците, че сме предприели всички предвидени от закона мерки, за да пресечем всеки опит за нанасяне на щети на бюджета. С наказателно постановление съм наложила максималната санкция от 2000 лева на некоректния търговец. Проверките продължават, като ще бъдем безкомпромисни към подобни нарушения“, заяви териториалният директор на НАП – Варна, Милена Колева.

Последвайте канала на

Калина Христова
1462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2016.09.09 | 20:16

1
2000 лв? Рискът си струва, бълха го ухапала!

Добави коментар

Водещи новини