ВЕИ-тата скочиха срещу данъка от 20% върху приходите им

  • 28 ноември 2013 13:25

  • 1390
  • 7
ВЕИ-тата скочиха срещу данъка от 20% върху приходите им
© Getty Images/Guliver

След като вчера бюджетната комисия прие предложената от „Атака” нова данъчна тесла срещу производителите на енергия от възобновяеми енергийни източници, днес се появиха и първите реакции на засегнатите.

Българската ветро- енергийна асоциация разпространи своя позиция, в която се казва: „За пореден път едно прибързано, необмислено и граничещо с произвол решение на държавна институция заплашва да компрометира безвъзвратно бъдещото развитие на българската енергетика и икономическото благосъстояние на страната за сметка на едно твърде недалновидно, изкуствено и твърде краткотрайно запазване на статуквото”.

От асоциацията са убедени, че въвеждането на открито дискриминационни мерки спрямо производителите на енергия от вятър и слънце ще доведе доунищожаване на малкия и среден частен бизнес в енергетиката и стопиране на процеса на диверсификация на източниците на енергия в страната, което ще има тежки последици както за енергийната сигурност, така и за цената на енергията за потребителите.

По –късно днес се очаква и позицията на фотоволтаиците, които вече обявиха извънредна пресконференция по повод на вчерашното решение на парламентарната бюджетна комисия.

Последвайте канала на

1390 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
кетъринг

2013.12.03 | 00:20

7
Ривеш, ама га яде кюфтета, не рива !
Р.Райнов

2013.12.03 | 00:20

6
Е, ще печелят малко по-малко!И какво...бълха ги ухапала!
жо

2013.12.03 | 00:20

5
ААА сега било „данъчна тесла” и „дискриминационни мерки” , а това че ел енергията ви се изкупува в пъти по-скъпо от атомната и от водно-ел централите а разликата да си я прибирате в джобчето и естествено народа да ви я плаща, то тогава нема нищо нали? Вие не разбрахте ли че народа скочи на протести в началото на годината точно заради тази схема която забъркахте с някои „отговорни другари” от парламентО, вие сте едни далавераджии и спекуланти изкарващи кървави пари от обикновения човек и вие сте за съд сигурен съм че има какво да кажете там, кой ви подшушна далаверата, с кого делите, по колко всъщност ел енергия произвеждате и колко крадете и я препродавате като ВЕИ и т.н....
минко

2013.12.03 | 00:19

4
в енергетиката малак и среден бизнес няма там е само голям и много голям
Боби

2013.12.03 | 00:19

3
Единственото, което Атака цели да постигне е да срине енергийната система и респективно - да фалира държавата. Тези са по-големи българомразци и от ДПС.

2013.12.03 | 00:19

2
Най-големият фотоволтаичен парк в България и на Балканите е собственост на консорциум между саудитския енергиен оператор ACWA Power, саудитския фонд First Reserve и турския вакъф Crescent Capital („Полумесец капитал“ – в превод). Той е разположен върху 1000 дка обработваема земя край село Караджалово, на 9 км от Първомай. Понеже предоставянето на собственост от такъв характер на шариатския режим в Рияд е крещящ пробив в националната сигурност на България, сделката мина през 3 ръце. Ако уахабитите и техните турски съидейници от Crescent Capital бяха поискали директно от правителството на ГЕРБ 1000 декара в златна Тракия, край Пловдив, българското обществено мнение можеше да осуети сделката – държавната измяна би била прекалено явна. Затова е направено друго. Фотоволтаиците са изградени от американския „инвеститор“ SunEdison. Никой не би имал нещо против американски „инвеститори“, нали?
гражданин

2013.12.01 | 10:29

1
admina da go duha i da trie komentarite6toto ne mu haresvat

Добави коментар

Водещи новини