България и Германия ще си сътрудничат в областта на земеделието

  • 15 ноември 2012 14:44

  • 597
  • 0
България и Германия ще си сътрудничат в областта на земеделието
©

България и Германия ще си сътрудничат в областта на земеделието и по-точно в секторите: животновъдство, аквакултури и производство на биомаса.

Това стана известно по време на Българо-германската работна група по "Земеделие и хранително-вкусова промишелност", която се проведе в рамките на Международното изложение по животновъдство "EUROTIER". От българска страна участва заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, който е съпредседател. В сектор "Животновъдство" бе постигнато споразумение за сътрудничество в обучението на кадри в говедовъдството. Двете страни се договориха в началото на 2013 г. германска експертна група да посети България, за да бъдат уточнени точните параметри и детайли по обучението на български кадри. Също така бе договорено сътрудничество в търговията с живи животни в рамките на Европейския съюз и в областта на опазване на генетичния материал, се уточнява в съобщението.

В сектор "Аквакултури", България и Германия инициираха разработване на конкретен проект за диверсификация на рибопроизводството в България, който ще има за цел да повиши стабилността на рибопроизводителите. Поставен бе и акцент върху производството на биомаса от възобновяеми енергийни източници, информират от МЗХ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
597 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини