Лиляна Павлова отчете европредседателството пред Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

  • 18 юли 2018 18:58

  • 1244
  • 1
Лиляна Павлова отчете европредседателството пред Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове
© Народно събрание

Има значителен напредък и реално постигнати резултати по всеки от четирите приоритета на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена пред народните представители от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, съобщиха от пресцентъра на НС. На заседанието на комисията министърът представи пред депутатите информация за изпълнението на приоритетите на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Българското председателство постави актуални, навременни и точни приоритети, които ни дадоха възможност да бъдем гъвкави и адекватни, подчерта Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Имаше четири големи предизвикателства пред нас, към които трябваше да адресираме своите приоритети – Брекзит, търговско-икономическите отношения със САЩ, миграцията и сигурността, посочи тя.

От Естонското председателство получихме 105 законодателни досиета, по време на Българското председателство бяха внесени 30 нови предложения на Европейската комисия, отбеляза министърът. Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена подчерта, че в рамките на председателството е извършена работа по всяко едно от досиетата, а работата по 75 от тях е приключила. Това е индикация за интензивен, усилен и успешен законодателен процес, добави тя.

Работата по три от четирите български приоритета ще продължи и по време на председателството на Австрия, това са – сигурност и миграция, дигитална Европа и Западни Балкани, посочи Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин отбеляза, че безспорно България е изпълнила коректно своя ангажимент към ЕС като страна-член, която има задача да организира председателството на Съвета в този сложен период. Не са случайни и положителните оценки, които дойдоха от нашите партньори, подчерта той. По думите на Вигенин едно от големите постижения на това председателство е, че българските представители на най-високите политически равнища и на администрацията са получили пряка представа как функционира взимането на решения в европейските институции. Това е едно уникално знание, което се надявам да бъде запазено и максимално добре използвано, заяви той.

В изказванията си депутати от комисията и представители от обществения съвет към Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове изразиха благодарност към министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и ръководеното от нея ведомство, както и към представителите на администрацията за работата им по време на Българското председателство. При добър стимул и при ясна цел администрацията работи много добре, подчерта Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Към нея народните представители отправиха въпроси, свързани с дискусията по проекта за многогодишна финансова рамка на ЕС.

На заседанието на комисията народните представители се запознаха и с доклад за изпълнението на Плана за действие за 2018 г. с мерките, произтичащи от членството на Република България в ЕС, към 30 юни 2018 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХАХАХА

2018.07.22 | 10:41

1
ЩЕ СИ ПРОКЛИНАТЕ И МЛАДИНИТЕ С ТОЯ ЕС

Добави коментар

Водещи новини