Българското председателство - какво постигнахме? (видео)

  • 13 юли 2018 16:34

  • 2176
  • 5
Българското председателство - какво постигнахме? (видео)
© Булфото (Архив)

Какво постигна България по време на първото си председателство на Съвета на Европейския съюз? Това разкрива новото видео на европредседателството.

Работата през последните шест месеца и напредъкът по досиетата обобщава четвъртият и последен видеоклип за Българското председателство, съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

В него са събрани постиженията по четирите приоритета, които България си постави за периода начело на Съвета на Европейския съюз:
-  Бъдещето на Европа и младите хора;
-  Стабилна и сигурна Европа;
-  Цифрова икономика и умения на бъдещето;
-  Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани.

В продължение на половин година страната ни беше основен посредник и двигател при взeмането на решенията от европейския дневен ред. През тези шест месеца българските министри и експерти водиха над 1900 заседания в София, Брюксел, Люксембург и Страсбург.

Само в София, с помощта на доброволците за председателството, бяха посрещнати над 34 000 делегати. Страната ни работи усилено по всички теми по пътя към единна, сигурна и дигитална Европа.  

Като едно от най-големите постижения във видеото е представена Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе в столицата на 17 май. Тогава европейските лидери  приеха  Декларацията от София, към която се присъединиха партньорите от Западните Балкани.  Срещата създаде солидна основа за подкрепа и свързаност в региона.

Видеото е създадено от „Ди Индъстри“ ООД – фирмата, която спечели обществената поръчка за "Изработване на телевизионни, аудио и интернет клипове за популяризиране на Председателството на България на Съвета на ЕС" през септември 2017 година. Триминутният клип е последният четвърти, изработен по проекта. Предишните три бяха представяни в рамките на Българското председателство.

Българското председателство на Съвета на ЕС: Какво постигнахме from EU2018BG on Vimeo.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2176 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.07.14 | 13:14

3
За българите, АБСОЛЮТНО НИЩО. Народа си е беден и мизерия на 100%.

2018.07.22 | 10:52

5
да ама гробарите се кефят. там са бизнес близачите
ХАХАХА

2018.07.22 | 10:50

4
САМО ГЛАД И МИЗЕРИЯ
не съм съгласен

2018.07.13 | 22:59

2
повечето неща от клипа са изсмукани от пръстите, неточни и непълни
на прктика почти няма нищо на масата
сори, не става така
оценка 3 за старание
someone

2018.07.13 | 17:19

1
Европа и младите хора , какви млади хора всички страни са с отрицателен приръст, като ние сме лидерите както и по най-мизерни доходи.

Добави коментар

Водещи новини