ГЕРБ: Проведохме отлично европредседателство, защото бяхме честни и открити (видео)

  • 13 юли 2018 09:41

  • 1369
  • 0
ГЕРБ: Проведохме отлично европредседателство, защото бяхме честни и открити (видео)
©

Искам да благодаря на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за отчета днес. Всички европейски институции и водещи политици обявиха, че европредседателството ни е минало отлично.

Това обяви от трибуната на парламента депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова, която коментира отчета за европредседателството на премиера Борисов. "За парламентарната група на ГЕРБ българското председателство успя да изпълни своите задачи. То беше коректен балансьор в отношенията между държавите-членки. Българското европредседателство успя да върне темата за интеграцията на Западните Балкани в дневния ред на ЕС, което беше един от основните приоритети. Приемането на Западните Балкани в ЕС ще гарантира мира и сигурността в цяла Европа. Следващите ротационни председатели на Съвета на ЕС също гарантираха, че ще продължат да работят по темата", каза тя.

"Българското председателство успя да спомогне за решаването на проблема между Гърция и Македония за името, в резултат на което, западните ни съседи получиха покана за членство в НАТО. Бяха затворени 72 досиета. Защитата на външната граница на ЕС остава един от основните приооритети на всички държави-членки. Постигната бяха много добри резултати и по време на преговорите за общия бюджет на ЕС. Без съмнение най-важната тема бе Кохезионната политика и България успя да получи повече средства. Много добри резултати бяха постигнати и по темата за общата отбрана и политиката на сигурност", категорична беше Грозданова.

"Ние в парламента също бяхме домакини на редица ключови парламентарни ансамблеи, срещи и конференции. Точно на тях беше засегната темата за Дунавската стратегия, а президентът Радев беше поканен да участва по темата за сигурността и отбраната, но той отказа с мотива, че е възпрепятстван. България проведе едно отлично европредседателство, защото работихм честно и открито. Опозицията не спря с критиките през последните 6 месеца, но не предложи никакви алтернативи. България се справи отлично със задачата си да бъде посланик на Европа на международната сцена", завърши тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини