Лиляна Павлова: В края на председателството България е с променен имидж

  • 19 юни 2018 18:15

  • 1775
  • 3
Лиляна Павлова: В края на председателството България е с променен имидж
© EU2018BG

„В края на първото ни ротационно председателство на Съвета на ЕС България е с променен имидж, а пристигналите у нас над 30 000 делегати и журналисти вече гледат с различни очи на страната ни. Опознаха ни, видяха богата ни история и култура, способните и талантливи млади хора, възможностите за развитие на бизнес“.

Това заяви министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена днес на среща с представители на Българо-скандинавската търговска камара, съобщиха от пресцентъра на министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС. Министърът и членовете на камарата се надяват, че свършената работа през изминалите 6 месеца ще допринесе също за увеличаване на кредитния рейтинг на държавата ни и на чуждите инвестиции у нас.

По време на разговорите министър Павлова представи постиженията на нашето председателство на Съвета на ЕС. „България се доказа като прагматичен медиатор, резултатно ориентиран, който предостави възможността за гъвкавост и диалог, което доведе до успешно приемане на важно законодателство и до напредък по ключови досиета, касаещи живота на всеки европейски гражданин“, заяви министър Павлова. Тя добави, че страната ни усилено е работила по нашите четири основни приоритета – бъдещето на Европа и младите хора, миграция и сигурност, дигитализация, европейска перспектива и свързаност за Западните Балкани. „По три от тях ще продължи да работи и Австрийското председателство, което осигурява пълна приемственост в усилията ни за силна, дигитална и обединена Европа. Неизменна част от нея са Западните Балкани, които днес са високо в дневния ред на общността, а европейската им перспектива и свързаност вече са необратим процес“, заяви министър Павлова.

По време на срещата тя получи поздравления от представителите на Българо-скандинавската търговска камара за добре свършената работа през изминалите 6 месеца и че България е станала ясно видима не само в Европа, но и в света. Членове на камарата посочиха още, че приветстват и избрания слоган на Българското председателство – „Съединението прави сила“ – изключително адекватен за настоящето, в което живеем, и основа за преодоляване на новите предизвикателства.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1775 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Оп

2018.06.19 | 19:27

3
Лили Дуфти.

2018.06.19 | 19:09

2
Геноцидът на ГЕРБ продължава с ускрени темпове ! До последната българска овца , която се мисли за човек в европейска държава , водена от екземпляр достоен само за затворник !

2018.06.19 | 18:21

1
ГЛУПОСТИТЕ НА СВИНЯ ПАВЛОВА

Добави коментар

Водещи новини