Бойко Борисов: На Европейския съвет ще предложим затваряне на външните граници на ЕС (видео)

  • 18 юни 2018 10:45

  • 4587
  • 17
Бойко Борисов: На Европейския съвет ще предложим затваряне на външните граници на ЕС (видео)
© Булфото (архив)

Прекрасно знаем, че всички държави от Западните Балкани не са готови и имат още дълъг път. Европейската им перспектива ще направи така, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС.

Десетилетия сме воювали помежду си в различни войни и съюзи. Стотици хиляди са загинали. Най-близката война беше тази в Косово, пак на Балканит. Хиляди в масови гробове, разрушения и милиарди от всички нас за възстановяване. Мостът в Мостар беше възстановен преди месец. С Македония решихме да дадем пример. Успяхме да подпишем Договора за приятелство. Много се радвам, че в София Ципрас и Заев обявиха, че ще намерят решения за името на Македония, така че да не се налага Гърция да я спира, посочи той.

Горд съм, че успяхме Тачи и Вучич да си подадат ръце в София. Нещо, което не искаха да направят в Скопие. Положихме доста усилия и мисля, че има съществен напредък и оптимизъм, каза още премиерът.

България ще предложи на предстоящия Европейски съвет да бъдат затворени всички външни граници и официално всеки, който иска да влезе в ЕС, да отиде на КПП, да му се вземат отпечатъци, да се прегледа, обяви пред участниците в заседанието на КОСАК в НДК Борисов. Той подчерта, че вариантът за незабавната превенция, която трябва да е в основата на борбата срещу незаконната миграция в Европа, е компромисен.

Така са направили САЩ и Канада, обясни премиерът. Държавите, по думите на Борисов, които сме на първа линия, ако трябва да бъдат подпомагани, и всичко да е с официални КПП. Българският премиер смята, че е най-добре "мигрантите, вътре в ЕС, да се види кои могат да бъдат интегрирани, а останалите да се върнат в държавите по произход". В противен случай, предупреди той, тази тема ще разцепва обществата, а и не е правилно, защото не може всеки да идва откъдето си иска и да си прави каквото иска.

Борисов не е оптимист, че може да бъде спряна миграционната вълна от Близкия Изток. Затова, подчерта той, ако юли не се разберем в Брюксел, пак ще се разберем, но под натиска и силата на обстоятелствата.

Министър-председателят изтъкна добрата работа на България срещу нелегалната бежанска вълна чрез изграждане на съоръжения по границата с Турция, засилване на полицейската охрана, патрулни кораби. Резултатът, напомни премиерът, за година и половина вече имаме нулев натиск от мигранти. Тази защита на европейския данъкоплатец е струвала 160 млн.евро. От тези пари на практика сме усвоили 80 млн. евро, за останалата половина имало все още в ход процедури по обжалване. България си е свършила работата, заключи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4587 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.18 | 14:26

17
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
iME

2018.06.18 | 12:03

9
Няма как да ни задържите на Балканите, не успяхте да задържите милиони емигранти досега, сега сте тръгнали да ги задържате ... Божеееее!

2018.06.18 | 14:07

16
Такива неориентирани като ас, изобщо не искаме да ги задържаме !

Ходете където искате, а като видите, че и там никой не ви иска, щото сте неуки и мързеливи, ще разберете къде е проблема !

2018.06.18 | 13:15

15
И да предложи нашият дикататор никой не го слуша защото знаят че може само да се прегръща и да си прави селфита. Даже и на тъй изостаналата Северна Корея Тръмп дойде на крака до Ким-Чо

2018.06.18 | 13:07

14
заев и ципрас вкараха таралеж в гащите ни хей патриоти-джамбазки,волене,каракачанов,симеонов ...... хилядолетни български територии изплъзват от ръцете ни, вие докато се занимавате с наши сънародници в други държави

2018.06.18 | 12:28

13
smeshnik haide da te vidia ti i prestapnata evropa kak shte zatvorite morskite granici.

2018.06.18 | 12:12

12
Тиквата фесБойко да го подарим на Сърби,македонци или,който го вземе,а ние ще минем и без него.

2018.06.18 | 12:09

11
Глиганът от Банкя, наричан от народа с обич "Тиквата", си държи оная работа като ги плещи такива - Гърция възстана, във ФИРОМ също са недоволни, Балканите пак пред война.

2018.06.18 | 12:06

10
Мъдрият балкански лидер и патриот Милошевич запона да заселва шиптарите във ФИРОМ, за да запази Косово, сега тая сган ще нахлуе у нас с благоволението на седесарските дупедавци.

2018.06.18 | 12:03

8
Синята мафия, вече под името ГЕРБ (граби, eби република България), одобри нашествието на шиптарите у нас като граждани на ЕС.

2018.06.18 | 12:00

7
Седесарската гад, заграбила властта, веднаж призна Вардарска България за суверенна държава, а сега одобри тя да се счита част от Гърция с новото име.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини