Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна

  • 13 юни 2018 08:58

  • 2849
  • 0
Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна
© EU2018BG

Министерството на туризма организира среща на министрите с ресор туризъм на държавите членки на организацията за Черноморско икономически сътрудничество (ЧИС). Събитието ще се проведе в град Варна на 14 юни 2018 г.

То е част от календара на проявите във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС. Основните теми, върху които участниците в срещата ще се фокусират, са възможности за задълбочаване на сътрудничеството между държавите членки на организацията, възможности за развитие на морския, културния, винения и гастрономическия туризъм, реализирането на проекти за културен туризъм и културни маршрути в Черноморския регион.

На срещата се очаква да бъде приета „Съвместна Варненска декларация на министрите, отговарящи за туризма на държавите членки на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество“. Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е международно икономическо обединение на страните от Черноморския регион с пълноправен статут от 1999 г.

В момента в нея членуват Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна. Република България е страна координатор на работна група „Сътрудничество в туризма“ на организацията за Черноморско икономическо сътрудничество в периода 1 юли 2016-30 юни 2018 г., така че министерската среща във Варна ще бъде заключителното събитие от мандата на страната ни като координатор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини