Цецка Цачева ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи

  • 01 юни 2018 18:03

  • 2409
  • 3
Цецка Цачева ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи
© Novini.bg

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще председателства заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, част "Правосъдие", на 4 юни в Люксембург, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Министрите на правосъдието на ЕС ще обсъдят предложението за директива относно продажбите на стоки. През октомври 2017 г. Европейската комисия представи изменено предложение за разширяване на приложното поле на директивата, така че да се обхванат и офлайн продажбите. Ще бъде направен и преглед на т.нар. регламент "Брюксел IIа" относно трансграничните спорове, свързани с родителската отговорност.

Българското председателството ще информира министрите за новата стратегия за електронно правосъдие за периода 2019-2023 г., а Комисията ще осведоми Съвета за въвеждането на Европейската прокуратура.

Очаква се Съветът да постигне частичен общ подход по директивата относно несъстоятелността, преструктурирането и предоставянето на втори шанс. Целта на тази директива е да се намалят разликите между рамките на държавите членки за преструктурирането и несъстоятелността. Следобед министрите на правосъдието и на вътрешните работи ще заседават заедно, за да обсъдят новото предложение за електронните доказателства, представено от Комисията през април 2018 г. То цели да се улесни достъпът на органите до електронни доказателства за по-резултатна борба с престъпленията в цифровата епоха.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2409 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.02 | 00:31

3
а от съвета на европа дали са на ясно че тази е с купена диплома ?
АМИ ДА

2018.06.01 | 23:17

2
ДЖЕНДАРКА
mp

2018.06.01 | 18:22

1
a na tova zasedanie vidniat scetovoditel i ministre na pravosadieto dali shte obiasni kak vav balgarskite zatvori se vnasiat hladilnici i televizori ot zatvornicite.

Добави коментар

Водещи новини