Емил Радев организира конференция с водещи специалисти в областта на процедурите по несъстоятелност

  • 16 май 2018 16:30

  • 1638
  • 0
Емил Радев организира конференция с водещи специалисти в областта на процедурите по несъстоятелност
© ГЕРБ

Българският евродепутат Емил Радев организира международна конференция на тема: „Основни предизвикателства и тенденции при процедурите по несъстоятелност, преструктуриране и освобождаване от дълг“.

Форумът, който ще се проведе във Варна, е част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС. Участие ще вземат министърът на правосъдието Цецка Цачева, членове на Европейския парламент, висши представители от генерална дирекция „Правосъдие” на Европейската комисия, водещи специалисти и съдии от Австрия, Белгия, Германия, Дания, Испания, САЩ, Словения, Франция, Холандия, както и България.

С видео обръщение позиция ще изрази и Вера Юрова, европейски комисар по правосъдието, защита на потребителите и равенство между половете. Конференцията цели да представи актуалното състояние на законодателството в областта на производствата по несъстоятелност, преструктурирането на предприятията и освобождаването от дълг. Събитието се провежда в контекста на общоевропейската инициатива за приемане на нова директива за преструктурирането и даване на втори шанс на предприемачите.

Амбицията е да се набележат мерки за повишаване ефективността на производствата по несъстоятелност и преструктурирането им, така че да действат превантивно в полза на малките и средни предприятия. В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени практиките в различните държави-членки в ЕС, свързани с опрощаването на дългове на физическите лица.

Акцент във форума ще бъде и въвеждането на разпоредби относно потребителската несъстоятелност в националните законодателства на страните от Европейския съюз.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини