Мерки за подобряване на качеството на въздуха ще обсъждат в София 19 екоминистри от ЕС

  • 05 април 2018 20:25

  • 1425
  • 3
Мерки за подобряване на качеството на въздуха ще обсъждат в София 19 екоминистри от ЕС
© Getty Images/Guliver

Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда ще се проведе на 10 и 11 април 2018 година в Националния дворец на културата. 19 екоминистри и над 40 делегации се очаква да обменят мнения по три теми - за качеството на атмосферния въздух, по-доброто регулиране и за международните преговори по изменение на климата и диалогът от Таланоа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите.

Дебатите ще бъдат съсредоточени върху защитата на човешкото здраве и околната среда и възможните решения, които биха подобрили качеството на атмосферния въздух, намирането на по-добри решения за прилагане на законодателството на ЕС в областта на околната среда, както и предизвикателствата пред ЕС в контекста на предстоящата в края на 2018 г. Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата.

В началото на неформалния Съвет по околна среда, част от програмата на Българското Председателство на Европейски съюз, ще бъде подписано и първото Програмно споразумение за новия програмен период по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. между България и страните донори - Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

По-късно ще се проведе първата сесия от неформалната среща на тема: Качество на атмосферния въздух - по-добри решения за по-високо качество на живот. Втората сесия е на тема: По-добри решения за по-добро изпълнение.

След края на втората сесия е предвидена пресконференция, на която комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе ще представят резултатите от първия ден на неформалния съвет на министрите на ЕС по околна среда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.06 | 11:21

3
Фандъчката заедно с цялата пасмина с която се е обградила в общината да стават и да си заминават крадците нагли.
Софийска община

2018.04.05 | 20:59

2
Двойни "детски" за масово усилено гърмене с пиратки и друга пиротехника, трошене на стъкла, плюене на дъвки...
оти

2018.04.05 | 20:55

1
Оти не се приема? Нема печалба за нашите?

Добави коментар

Водещи новини