По-високи заплати и по-малко бумащина за българските учители искат от ГЕРБ (видео)

  • 13 март 2017 11:46

  • 10230
  • 28
По-високи заплати и по-малко бумащина за българските учители искат от ГЕРБ (видео)
© novini.bg

„ПП ГЕРБ винаги е водила позитивна кампания и винаги в основата са били срещите с хората, с различните гилдии. Хубавото е, че това е подходът на ГЕРБ за правене на политика“, заяви в интервю за novini.bg кандидатът за депутат от ПП ГЕРБ Милена Дамянова. Тя обясни, че целта е да се гарантира успехът на политиките и отново напомни, че контактът и диалогът с хората никога не е преставал.

„В последните години гражданите на България показаха, че искат политици с кауза и отговорни политици. Не мога да кажа, че поведението на нашите опоненти е отговорно спрямо държавата ни, спрямо децата ни. И ако искаме наистина младите хора да останат в България, трябва да имаме друг тип отношение“, заяви Милена Дамянова пред камерата на novini.bg.
„Няма как, когато непрекъснато поднасяме фалшиви новини на младите хора, да искаме после да бъдат достойни граждани“, поясни тя.

Милена Дамянова напомни кои са основните приоритети в сектора „Образование“ на ГЕРБ - грамотност и качествено образования, развитие на професионалното образование, обвързването на образованието с бизнеса.
Основната цел, обясни тя, е българските деца да бъдат високо образовани и да бъдат конкурентни на своите връстници от Европа.
„Неграмотността не е начинът, по който да се създаде благоприятен начин на живот“, заяви Дамянова.
„В последно време инвестициите у нас са в застой заради липсата на квалифицирани кадри“, поясни тя. „Бъдещето на всеки един млад човек зависи от това дали има достъп до образование, което да му гарантира самочувствие, което да му гарантира достоен живот.
Това е и моята кауза“, каза Милена Дамянова.

Относно дуалното образование (обучение чрез работа - обучение, при което учениците имат възможност да извършват своето обучение в дадено предприятие срещу заплащане), тя напомни, че законодателни промени са направени още през 2014 година.
„Крайно време е обаче тази дуална форма на обучение да съществува в цялата страна. Това ще доведе до по-ниска безработица. Бизнесът ще получава възможност да моделира още от ранна възраст кадрите, от които има нужда“, обясни Дамянова.

„Ролята на учителя днес е изключително важна“, напомни още тя пред камерата на novini.bg и поясни: „Той не е имал по-важна роля от Възраждането до ден днешен, защото в океана от фалшиви новини той е този, който трябва да бъде морален стожер“. „Докато учителят е зле платен, докато е затрупам от бумащина, докато не бъде стимулиран, той няма да се справи. Затова и ние сме заложили двойно увеличение на учителските заплати до края на един следващ мандат. Но това не е обещание. ГЕРБ не обещава, а работим и изпълняваме“, каза още Дамянова.

„Реформа и успешна нация без учител не става“, заключи Милена Дамянова.

 

Какво още каза Милена Дамянова пред камерата на novini.bg:

 

 

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
10230 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Nonicktoday

2017.03.18 | 07:36

28
В политикта има един много гаден принцип.(То да беше само един...) Принципът е: "не слушай, какво казвам, а гледай, какви ги върша:-)))"
РАЗБИРАЧ

2017.03.18 | 07:35

27
ДОЛУ ГЕРБ! ВЪН МАФИЯТА ОТ ВЛАСТТА! РАЗСТРЕЛ ЗА БАНДИТИТЕ ОТ ГЕРБ-МАФИЯТА!
Татунчо

2017.03.18 | 07:35

26
ГЕРБ са патологични лъжци и крадци! Слава Богу, че времето им изтече!
Учителите се чувстват омерзени

2017.03.18 | 07:35

25
Тази патка да говори тези ГЛУПОСТИ НА ДРУГИ УЧИТЕЛИТЕ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ СЛЕД КАТО НИ ДАДОХТЕ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТАЗИ ТЪПАЧКА КУНЕВА.

2017.03.18 | 07:35

23
БРАВО ГЕРБ! ВИЕ СПАСЯВАТЕ БЪЛГАРИЯ!
didi

2017.03.18 | 07:35

24
Може би Кунева визирате, като "спасител"? Явно не сте учител и не знаете каква каша и бумашина е в българското училище. Тежко и горко на цялата държава с такива обраователни промени!

2017.03.18 | 07:35

22
бсп принизи и разруши българското образование

2017.03.18 | 07:35

21
тази в училище не е влизала, практика няма, пише някакви директиви, които горкия български учител трябва да изпълнява, заедно с куневица, онзи голичкия и сивия кардинал-вълчев унищожават българското училище системно и целенасочено
Затворете училищата

2017.03.15 | 00:11

20
Masowi убиици през корумпирани са внедрили тежко терористична педофилска техника в повечето училища. Терористични камери са увредили тежко милион деца.Увредени са трайно и много учители. Заради обемни скенери деца развиват трайни заболявания.
Затворете училищата

2017.03.15 | 00:10

19
В БЪлгария доклад на ООН посочи че главна причина за липсата на деца е принудителното престояване в училищата до 19 години. Важни преродени за човешки майки се увреждат трайно и завинаги в негодни за ползване вече сгради тероризирани от видео терор техника.
nnnn

2017.03.14 | 19:55

18
точно тази, която говори герберстки глупости има голям принос за разрухата в образованието.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини