Пет страни подкрепят декларацията на България за запазване на Преходната национална помощ

  • 18 ноември 2019 15:24

  • 508
  • 0
Пет страни подкрепят декларацията на България за запазване на Преходната национална помощ
© Булфото

По време на заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел, министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри представи декларация на България, с която страната ни призовава в регламента за преходните правила на Общата селскостопанска политика (ОСП) да се включи възможността за прилагане на Преходната национална помощ. Като същата да продължи да се прилага до приемането на правилата на новата ОСП.

Документът е подкрепен от Кипър, Чехия, Унгария, Полша и Румъния. Министър Танева обясни, че националната помощ би допринесла за осигуряване на сигурност и приемственост при предоставянето на подкрепа на земеделските стопани. Тя подчерта, че финансовите нива не трябва да бъдат по-ниски от тези за 2020 г.

„Предвид актуалното състояние по преговорите за Реформата на ОСП, считаме за напълно обосновано прилагането на преходен период от поне една година преди пристъпване към въвеждането на реформираната политика“, посочи министър Танева.

Сред аргументите, които тя представи е, че преустановяване на Преходната национална помощ ще доведе до внезапно и значително намаляване на доходите на засегнатите земеделски стопани. Това би застрашило осигуряването на работни места и развитието на селските райони.

Последвайте канала на

Novini.bg
508 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини