Млекопреработватели искат оставката на шефа на Фонд "Земеделие"

  • 19 септември 2019 14:43

  • 1218
  • 3
Млекопреработватели искат оставката на шефа на Фонд "Земеделие"
© Булфото (архив)

Млекопреработватели поискаха оставката на директора на Държавен фонд "Земеделие" Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град. Според тях от фонда е създаден хаос с наредбите, по които се избират доставчици по програмите "Училищен плод" и "Мляко".

Двете програми имат осигурено европейско финансиране и битката за тези средства поражда напрежение почти всяка година. Така двете асоциации на млекопреработвателите и членове, произвеждащи 90 процента от легално продаваните на българския пазар млечни продукти, твърдят, че с поредица от промени в наредбите ДФ "Земеделие" е създал хаос, който цели производителите да бъдат изместени в програмата от доставчици, които са само търговци. В едно от измененията се отнемат дори точките, които се дават като приоритет при класиране на производители на млечни продукти.

Заради всичко това заместник-председателят на националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов смята, че директорът на ресорната дирекция във фонда трябва незабавно да бъде уволнена, а самият директор на ДФ "Земеделие" Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град трябва да си подаде оставката. В противен случай премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г трябва да се намеси и да поиска отстраняването му, казва Михайлов, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1218 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Виктор

2019.09.21 | 11:25

3

Този господин е разследван от европейски институции за кражби на милиони евро по програма за развитие на селските райони, докато беше заместник министър в МЗХ. Искам да попитам, как е възможно, това лице да го сложат за директор на Фонда, а не е в затвора? Тези, които са го издигнали и избрали, трябва незабавно да подадат оставки и да им се търси наказателна отговорност.

ГАЛИНА

2019.09.20 | 16:46

2

Те останаха ли млекопреработвателите. Нали мандрите отказват да изкупуват млякото

Порошенко

2019.09.19 | 16:25

1

Борба за кражби и еврококала

Добави коментар

Водещи новини