България се включи в проект на ЕК за по-високи авансови плащания по схеми за директни плащания

  • 29 август 2019 15:14

  • 335
  • 0
България се включи в проект на ЕК за по-високи авансови плащания по схеми за директни плащания
© Novini.bg

България поиска да бъде включена в проект на регламент на Европейската комисия за предоставяне възможност на определени държави-членки на Европейския съюз (ЕС) да изплатят завишен размер авансови плащания по схеми за директни плащания и някои мерки за развитие на селските райони за 2019 г. Това съобщиха от Министерство на земеделието, храните и горите.

Проектът се разработва въз на основата на искания от страна на държави-членки, при които има тежки климатични условия, засягащи земеделската дейност.

Идеята е авансови плащания да могат да се правят след 16 октомври в годината на заявяване. Те ще бъдат само по схеми за подкрепа, по които Разплащателната агенция е приключила всички проверки.

Това се обсъди на заседание на Смесения комитет по директни плащания и РСР към Европейската комисия, проведено в Брюксел на 28 август, като държавите-членки на ЕС единодушно подкрепиха проекта.

След гласуване, в рамките на Смесения комитет по директни плащания и РСР, проектът на регламент трябва да премине вътрешните процедури по одобрение в ЕК и ще влезе в сила след публикуване в Официален вестник на ЕК.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини