В Перник ще проверяват за злоупотреби с помощите заради чумата по прасетата

  • 28 август 2019 10:52

  • 361
  • 0
В Перник ще проверяват за злоупотреби с помощите заради чумата по прасетата
© Pixabay

Списъците с имената на стопаните от област Перник, на които се отпускат средства за дезинфекция и почистване на дворовете заради африканската чума по прасетата, ще бъдат изложени на видни места, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в Перник.

При съмнения за злоупотреби хората могат да звънят на указани под самите списъци телефони в Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/, на тел. 112 или в Областна администрация - Перник. Всички сигнали ще бъдат проверявани.

За улеснение на собствениците на прасета, представители на ОДБХ ще посетят населените места за изплащане на подпомагането, като денят и часът ще бъдат предварително обявени. Средства ще се превеждат и по банков път. С решение на областната епизоотична комисия цялата област Перник е обявена за санитарна зона.

За да получат полагащата им се финансова помощ, стопаните от региона трябва да подадат до 2 септември заявление по образец, като посочат и наименованието и количеството на закупените дезинфектанти и консумативи.

Последвайте канала на

Novini.bg
361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини