БАБХ: Кметовете и кметските наместници организират обезвреждането на страничните животински продукти

  • 12 август 2019 18:39

  • 377
  • 2
БАБХ: Кметовете и кметските наместници организират обезвреждането на страничните животински продукти
© Булфото (архив)

Във връзка с подадени сигнали за изхвърляне на отпадъци от свинско месо на нерегламентирани места, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) напомня, че съгласно чл. 133, ал.2, т. 5 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, кметовете и кметските наместници следва да организират обезвреждането на странични животински продукти.

Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ. В определените от закона мерки е включено предпазването на околната среда от разпространение на зарази по животните и хората. Регламентът и контролът при загробването на животни минава през епизоотичните комисии, кметовете и кметските наместници, които определят местата за обезвреждане на страничните животински продукти. Българска агенция по безопасност на храните извършва проверки относно изпълнението на прилаганите мерки за ограничаване разпространението на Африканската чума по свинете. Всички експерти на БАБХ в страната са в постоянна комуникация с областните епизоотични комисии с цел прилагане на превантивни мерки за недопускане на зарази, вследствие на нерегламентирано унищожаване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mi

2019.08.14 | 03:46

2

оня плешивия мазния с щерката с голите цици кога ше го уволнят ама то и да го уволнят с рушовета за инсинераторите пак ще е напълнил джоба

Bay ganyo carvula

2019.08.12 | 19:09

1

Pak jte ima dalaverki

Добави коментар

Водещи новини